Barion Pixel
  • -15%
Alfred Adler: Életismeret - Az élet megélésének tudománya Alfred Adler: Életismeret - Az élet megélésének tudománya

Alfred Adler:

Életismeret

Az élet megélésének tudománya

Eredeti ár: 4 490 Ft
Online ár: 3 817 Ft
Adóval együtt

Ki gondol arra, hogy az életünk első 4–5 évében eldőlnek sorsunk fontos kérdései? Ki gondol arra, hogy egész jellemünket meghatározza a testvérsorban elfoglalt helyünk? Ki gondol arra, hogy hányféle gyökérből eredhet kisebbértékűségi érzés? És ha egyszer gyökeret vert bennünk, hányféle – egészséges vagy kóros – módon igyekszünk kompenzálni

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Ki gondol arra, hogy az életünk első 4–5 évében eldőlnek sorsunk fontos kérdései? Ki gondol arra, hogy egész jellemünket meghatározza a testvérsorban elfoglalt helyünk? Ki gondol arra, hogy hányféle gyökérből eredhet kisebbértékűségi érzés? És ha egyszer gyökeret vert bennünk, hányféle – egészséges vagy kóros – módon igyekszünk kompenzálni? Alfred Adler már száz évvel ezelőtt gondolt ezekre az összefüggésekre. Ebben a könyvében meggyőző esetbemutatásokkal illusztrálja is ezen gondolatait. Ő alapította és vezette az első nevelési tanácsadót Bécsben, kikövezve ezzel az utat a későbbi hasonló intézmények számára. Ez a könyv szülőknek és pedagógusoknak igen hasznos, de tágabb értelemben mindenkinek érdekes és tanulságos, aki jobb önismeretre és jobb emberismeretre törekszik.

Alfred Adler 1911-ben hagyta el Sigmund Freud pszichoanalitikus tanítványi körét, ugyanis önálló pszichoterápiás és tanácsadó irányzatot (sőt mozgalmat) alapított, ami később az individuálpszichológia nevet kapta. Ebben a könyvében az individuálpszichológiát mint önálló tudományt tárja fel, bemutatja különböző aspektusait, és azt, hogy hogyan alkalmazható a mindennapi életben. Foglalkozik a kisebbértékűségi érzéssel, a felsőbbségi komplexussal és ehhez kapcsolódóan többek között, szerelemről, házasságról, szexualitásról, a társas élet problémáiról is ír.

GABO

Adatlap

Oldalszám
248
Kötés
keménytábla, védőborítóval
Kiadási év
2022
ISBN
9789635664023
Fordította
Dr. Berghammer Rita Hedvig
Kiadó
GABO

kapcsolódó termékek

10 további termék ebben a kategóriában: