Barion Pixel
  • -15%
Alfred Adler Emberismeret Gyakorlati individuálpszichológia Alfred Adler Emberismeret Gyakorlati individuálpszichológia

Alfred Adler:

Emberismeret

Gyakorlati individuálpszichológia

Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 4 242 Ft
Adóval együtt

Az individuálpszichológia kézikönyveként régóta elismert, Emberismeret című mű közérthető bevezetést kínál Adler elképzelésének alapjaiba, mely során eltávolodott kollégája, Freud gondolataitól.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Az individuálpszichológia kézikönyveként régóta elismert, Emberismeret című mű közérthető bevezetést kínál Adler elképzelésének alapjaiba, mely során eltávolodott kollégája, Freud gondolataitól. Ez magába foglalja a kisebbrendűségi és felsőbbrendűségi komplexust; az emlékeket és álmokat; a szerelmi házasságot és gyermekeket; illetve a szexualitást és szexuális problémákat. Adler szerint az üzleti vagy tudományos téren elkövetett hibák költségesek és keservesek, viszont az életvezetésben vétettek sokszor magát az életet veszélyeztetik.

 

Az eredetileg 1927-ben megjelent könyv célja, hogy az individuálpszichológia alapjait megismertesse a nagyközönséggel. Eközben bemutatja az elvek mindennapi kapcsolatainkban és személyes életünk szervezésében történő gyakorlati megvalósítását is. A bécsi People’s Institute hallgatóinak tartott, egy évnyi előadás anyagából összegyűlt kötet rávilágít, hogy az egyének téves viselkedése miként hat a közösségi összhangra; megtanítja az embereket a ballépéseik felismerésére; végül pedig megmutatja nekik, hogyan valósíthatják meg a közösségi élethez történő harmonikus alkalmazkodást.

 

Adler holisztikus, az egyént középpontba helyező megközelítése a mai napig egyaránt meghatározó a hallgatók, a nagyközönség és a szakmabeliek számára is.

 

ALFRED ADLER (1870 – 1937) osztrák orvos, pszichoterapeuta, az individuálpszichológia iskolájának megalapítója. Bécsben kezdte meg orvosi tevékenységét, majd 1935-ben az Amerikai Egyesült Államokba települt át.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Gabo Pszichológia
Oldalszám
328
Kötés
Kötött
Kiadási év
2022
ISBN
9789635664153
Fordította
Kulcsár István
Új

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: