Barion Pixel
  • -15%
Alfred Adler: Ezt jelentse az élet Alfred Adler: Ezt jelentse az élet

Alfred Adler:

Ezt jelentse az élet


Eredeti ár: 4 290 Ft
Online ár: 3 647 Ft
Adóval együtt

Ebben a rendkívül olvasmányos, a nagyközönséget megcélzó könyvében Adler betekintést enged a serdülőkor nehézségeibe, a gyermekek tanulmányi, szakmai és családi problémáiba.

Mennyiség

Ebben a rendkívül olvasmányos, a nagyközönséget megcélzó könyvében Adler betekintést enged a serdülőkor nehézségeibe, a gyermekek tanulmányi, szakmai és családi problémáiba. Az individuálpszichológia kulcskategóriáira ebben a könyvében is kitér, úgymint a felsőbbség és a kisebbértékűség érzései, a társas érdeklődés, a kooperáció és a társadalmi hasznosság. Meggyőződése volt, hogy sok mentális zavar önzésalapú, és a közösségbeni kooperáció, felelősségvállalás, elköteleződés fejlesztése által gyógyíthatók vagy enyhíthetők. Megtudhatjuk, hogyan határozzák meg életünket a korai emlékképek, és olvashatunk az álmok megértésének szerepéről és jelentőségéről is. 

A pszichoterápiák közül a pedagógiához és a neveléshez legközelebb az individuálpszichológia áll, ezért a pedagógiai pszichológia egyik alapirányzatának is tartják. Ha olvassák ezt a könyvet, a későbbi fejezetekből egyre jobban előbújik Adler, a nevelő, és ezért az individuálpszichológia szakemberei mellett elsősorban gyerekekkel foglalkozó pedagógusoknak és szülőknek ajánlott.

GABO

Adatlap

Oldalszám
352
Kötés
kartonált
Kiadási év
2024
ISBN
9789635665488
Fordította
dr. Berghammer Rita
Kiadó
GABO

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: