Barion Pixel
  • -15%
Abraham H. Maslow: A lét pszichológiája felé Abraham H. Maslow: A lét pszichológiája felé

Abraham Maslow:

A lét pszichológiája felé


Eredeti ár: 4 790 Ft
Online ár: 4 072 Ft
Adóval együtt

A GABO PSZICHOLÓGIA-sorozatának következő kötete Abraham Maslow A lét pszichológiája felé című műve.

Mennyiség

>>E-könyvben megvásárolható itt!<<

Abraham Maslow pszichológusi pályáját viselkedéskutatóként kezdte, erős élettani háttérrel, azután áttért az emberben rejlő lehetőségek felfedezésére, ahol a tudományt a vallással ötvözte, és lerakta egy új, humanisztikus tudomány alapjait.

Ugyanakkor mondanivalóját kiszélesítette társadalmi méretekre is, hiszen ha felismerjük, hogy a magasabb motivációk megjelenéséhez szükség van az alacsonyabb szükségletek kielégítésére, akkor mindannyiunk felelőssége, hogy részt vegyünk egy olyan társadalom megalkotásában, amelyben minél több ember minél több szükséglete ki tud elégülni. 

Az 1950-es években kidolgozott szükségletelmélete, a Maslow-piramis ma is a motivációkutatás egyik alaptétele. Két olyan úttörő pszichológiai irányzat is az alapítói között tartja számon, amelyek nélkül ma más lenne a világ: a humanisztikus és a transzperszonális pszichológia.

ABRAHAM MASLOW (1908-1970) New Yorkban született. A City College of New Yorkban, a Cornell Egyetemen, majd a Wisconsini Egyetemen tanult. Mielőtt a Massachuttes-beli Brandeis Egyetem pszichológia tanszékének vezetője lett, tizennégy éven keresztül tanított a Brooklyn College-ben. Az Amerikai Pszichológiai Társaság 1968-ban elnökévé választotta.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Gabo Pszichológia
Oldalszám
456
Kötés
Kötött
Kiadási év
2021
ISBN
9789635660629
Fordította
Turóczi Attila
Új

Letöltés

Maslow részlet

Letöltés (1.76MB)

16 további termék ebben a kategóriában: