Barion Pixel
  • -15%
Erich Fromm: A szeretet művészete Erich Fromm: A szeretet művészete

Erich Fromm:

A szeretet művészete


Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

A GABO PSZICHOLÓGIA-sorozatának következő kötete Erich Fromm világsikerű munkája, A szeretet művészete, ami először 1956-ban jelent meg.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

„A szeretet nem csupán művészet, hanem a szó igazi értelmében mesterség is, amelyet életgyakorlatokban sajátíthatunk el” – vallja a pszichológus, szociálpszichológus szerző, és arra készteti olvasóit, hogy gondolják végig emberi kapcsolataikat, önmagukhoz, társaikhoz és a világhoz való viszonyukat.

Fromm arra készteti olvasóit, hogy gondolják végig emberi kapcsolataikat, önmagukhoz, társaikhoz, a világhoz való viszonyukat, s vizsgálják meg, tudnak-e, s ha igen, hogyan tudnak igazán szeretni, elsajátították-e a szeretet művészetét. Mert a szeretet megtanulása folyamat, aktív tevékenység, amely magában foglalja a gyerek és szülő közötti, a felebaráti szeretetet, de az erotikus vagy a plátói szerelmet is.

A szeretet művészete Erich Fromm legsikeresebb könyve, amely angolul The Art of Loving címmel 1956-ban, magyarul először 1984-ben jelent meg, s azóta számtalan kiadást ért meg a világ minden táján. 

A filozófus, szociálpszichológus szerző ezzel a művével is azt hirdeti, hogy a szeretet, a boldogság, a lelki egészség és a kreativitás mindennek ellenére megvalósítható az elidegenülésen, az agresszivitáson, a tömegkultúrán és a tömegmanipuláción alapuló fogyasztói társadalomban. 

Fromm szerint emberi mivoltunkat a szeretet nélkül fenntartani nem volnánk képesek, a szeretet létünk egyik alapfeltétele.

ERICH FROMM (1900–1980) filozófus, pszichológus, szociálpszichológus, a 20. század jelentős humanistája. Az 1920-as években a frankfurti iskola tagjaként Sigmund Freud bírálói közé tartozott. Első szociálpszichológiai tanulmányai az 1930-as években Németországban jelentek meg, ahonnan Hitler elől az USA-ba emigrált. Előadásokat tartott a New York-i Columbia Egyetemen, majd tüdőbetegsége miatt Mexikóba költözött, megalapította a Mexikói Pszichoanalitikai Társaságot. Nixon győzelme után újból visszaköltözött Európába, életének utolsó éveit a svájci Tessinben töltötte.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Gabo Pszichológia
Oldalszám
185
Kötés
Kötött
Kiadási év
2020
ISBN
9789634069638
Fordította
Új

16 további termék ebben a kategóriában: