Barion Pixel
  • -15%
David Grann: Megfojtott virágok David Grann: Megfojtott virágok

David Grann:

Megfojtott virágok


Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 4 242 Ft
Adóval együtt

Az oszázs gyilkosságok és az FBI születése

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

>>E-könyvben megvásárolható itt!<<

Az 1920-as években az egy főre jutó vagyont tekintve az Oklahomában élő oszázs indián törzs volt a világ leggazdagabb népe. Miután olajat találtak a földjükön, az oszázsok fényűző villákba költöztek, és sofőr vezette autókkal közlekedtek.

Aztán valakik elkezdték sorban egymás után meggyilkolni őket. Mollie Burkhart rádöbbent, hogy családtagjai első számú célponttá váltak: a szeretteit lelőtték vagy megmérgezték. Más oszázs indiánok is rejtélyes körülmények között haltak meg, sőt néhány olyan embert is megöltek, aki megpróbált a gyilkosok nyomába eredni.

Mivel az áldozatok száma egyre nőtt, az ügyet a nem sokkal korábban létrehozott FBI és annak fiatal, titokzatos vezetője, J. Edgar Hoover vette kézbe. A rejtélyes gyilkosságsorozat felderítésével Hoover a volt texasi rangert, Tom White-ot bízta meg, aki gyorsan megszervezte a csapatát, amelybe egy indián származású titkos ügynök is bekerült. Az ügynökök bejárták a vadnyugat utolsó maradékának földjét, és leleplezték az amerikai történelem egyik legdöbbenetesebb összeesküvését.

Az oknyomozó újságírás mesterműve, egy százéves rejtély megfejtése. - The Boston Globe

Lebilincselő… Grann virtuóz módon bogozza ki egy rejtélyes történet – egy igaz történet – szálait… Szívszorongató olvasmány. - Dave Eggers, The New York Times Book Review

Adatlap

Oldalszám
360
Kötés
kartonált
Kiadási év
2023
ISBN
9786156490964
Fordította
Babits Péter
Kiadó
Trubadúr Kiadó
Eredeti cím
Killers of the Flower Moon

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: