Barion Pixel
  • -15%
Egil "Bud" Krogh, Matthew Krogh - A Fehér ház vízvezeték-szerelői Egil "Bud" Krogh, Matthew Krogh - A Fehér ház vízvezeték-szerelői

Egil "Bud" Krogh – Matthew Krogh:

A Fehér ház vízvezeték–szerelői


Eredeti ár: 4 490 Ft
Online ár: 3 817 Ft
Adóval együtt

A Watergate-hez vezető, és Nixon elnökségének sorsát megpecsételő 7 hét.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

A könyv alapján készült minisorozat már elérhető az HBO Max kínálatában!

A Fehér Ház vízvezeték-szerelőinek, Nixon titkos belső egységének és a Pentagon-iratok szivárogtatásának megakadályozását célzó átgondolatlan tervek, valamint annak igaz története, hogy azok miként vezettek a Watergate-botrányhoz és az elnök bukásához.

1971. július 17-én Egil „Bud” Krogh-t zárt ajtók mögötti találkozóra rendelte mentora – és az elnök kulcsszerepet játszó bizalmasa –, John Ehrlichman. Krogh, aki arra számított, hogy a Vietnamban beindított legfrissebb drogellenőrzési programot fogják megvitatni, megdöbbent, amikor Ehrlichman átadott neki egy dossziét, és megbízta a később „Vízvezeték-szerelők” néven elhíresült Különleges Nyomozó Egység, a SIU vezetésével.

A Vízvezeték-szerelők munkája Nixon szerint nemzetbiztonsági szempontból kritikus jelentőséggel bírt: nekik kellett kivizsgálniuk a szigorúan titkos kormányzati dokumentumok, köztük a Pentagon-iratok kiszivárogtatását a sajtó részére. A vakhűség, szorgalom és odaadás vezérelte Krogh társigazgatójával, David Younggal karöltve nekiállt, hogy elvégezze a feladatot, és végezetül felfogadták G. Gordon Liddyt és E, Howard Huntot, akiknek a vezetésével majd betörnek a szivárogtatással általuk gyanúsított Daniel Ellsberget kezelő pszichiáter, Dr. Fielding rendelőjébe. Krogh-nak sejtelme sem volt róla, hogy a döntései nemsokára az elnöki történelem egyik leghíresebb összeesküvéséhez és a Nixon-adminisztráció bukásához vezetnek.

A Fehér Ház Vízvezeték-szerelői Krogh beszámolója arról, hogy mi is történt valójában a nixoni Fehér Ház zárt ajtói mögött, meg arról, hogy egy jó ember miként hozhat rossz döntéseket, valamint a tisztesség jóvá tévő erejéről. 

GABO

Adatlap

Oldalszám
248
Kötés
kartonált
Kiadási év
2023
ISBN
9789635662838
Fordította
Komló Zoltán
Eredeti cím
White House Plumbers
Új

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: