Barion Pixel
  • Kiárusítás!
  • -15%
Matteo Strukul: Egy dinasztia királynője – Medici Katalin - Mediciek 3. Matteo Strukul: Egy dinasztia királynője – Medici Katalin - Mediciek 3.

Matteo Strukul:

Egy dinasztia királynője – Medici Katalin

Mediciek 3.

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

A Mediciek 3. kötete nemcsak a királyné cselszövésekkel teli életét mutatja be, hanem a háborúkkal, véres csatákkal teli 16. századi Franciaországot is.

  

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

>>E-könyvben megvásárolható itt!<<

A firenzei bankárdinasztiából Medici Katalin (1519–1589) emelkedett a legmagasabb rangra II. Henrik francia király feleségeként, majd anyakirálynéként. Élete azonban nehéz és küzdelmes volt a francia udvarban, ahol soha nem fogadták be teljesen, mindig csak „az olasz kalmárnőnek” tekintették. Kirekesztettségét csak fokozta, hogy férje, akit imádott, nem őt, hanem a hatalomvágyó Diane de Poitiers-t szerette egész életében és halmozta el ajándékokkal. Katalin türelemmel és intelligenciával viselte el, hogy Diane szinte állandóan jelen van a királyi udvarban. Megalázott helyzetében barátai és gyermekei nyújtottak vigaszt. Egyik hű barátja Raymond de Polignac parancsnok, aki élete végéig szerette és hűségesen védelmezte a királynét. Katalin ezt a szerelmet csak akkor vette észre, amikor már késő volt. Másik nagy barátja a csillagjós mágus, a hipnotikus erejű Nostradamus, akinek furcsa jövendölései mindig megerősítést nyernek a jövőben. Katalin mindig hozzá fordult, amikor nagy bajban volt, amiért aztán fekete királynénak, méregkeverő asszonynak tartották.

A palota falain kívül közben dúl a kegyetlen vallásháború a katolikusok és a protestánsok között, amely Szent Bertalan éjszakáján esztelen mészárlásba torkollik.

A Mediciek 3. kötete nemcsak a királyné cselszövésekkel teli életét mutatja be, hanem a háborúkkal, véres csatákkal teli 16. századi Franciaországot is.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Mediciek
Oldalszám
384
Kötés
keménytábla, védőborítóval
Kiadási év
2021
ISBN
9789635662197
Fordította
Szarka Lucia
Kiadó
GABO
Eredeti cím
I Medici - Una regina al potere
Új

16 további termék ebben a kategóriában: