Barion Pixel
  • -50%
Denise Kiernan: Az atomváros lányai - Azoknak a nőknek a története, akik segédkeztek a második világháborút megnyerni Denise Kiernan: Az atomváros lányai - Azoknak a nőknek a története, akik segédkeztek a második világháborút megnyerni

Denise Kiernan:

Az atomváros lányai


Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 1 995 Ft
Adóval együtt

A második világháború alatt a Tennessee állambeli Oak Ridge-nek több mint 75 ezer lakosa volt, és a városnak nagyobb volt az áramfogyasztása, mint  New Yorké. A világ ugyanakkor mit sem tudott Oak Ridge létezéséről. Több ezer ember sereglett a titkos városba. A jó fizetések reményében, és azért érkeztek, mert azt remélték: ily módon segíthetnek mielőbb megnyerni a háborút.

Mennyiség

A második világháború alatt a Tennessee állambeli Oak Ridge-nek több mint 75 ezer lakosa volt, és a városnak nagyobb volt az áramfogyasztása, mint  New Yorké. A világ ugyanakkor mit sem tudott Oak Ridge létezéséről. Több ezer ember – elsősorban az ország déli részén, vidéken élő fiatal nők – sereglett a titkos városba. A jó fizetések reményében, és azért érkeztek, mert azt remélték: ily módon segíthetnek mielőbb megnyerni a háborút. Nagyon kevesen tudtak csupán arról, hogy min munkálkodnak ezek az emberek az Appalache-hegység közepén felépített roppant üzemekben. A háború végén aztán fény derült Oak Ridge titkára.

Az atomváros lányai megszólaltja a város sok egykori lakóját – asszonyokat, akik mára a nyolcvanas–kilencvenes éveikben járnak –, és közben feleleveníti az amerikai történelem egy feledésbe merült fejezetét. Denise Kiernan könyve e nőkön keresztül a kor szellemét mutatja be: a bátorságot, az elszántságot és a segíteni vágyást. A történet ötvözi a nagyszabású drámát az egyéni sorsok bemutatásával, és ezzel maradandó történelmi emléket állít Amerikának e korszakáról.

Az emberek az Egyesült Államok minden szegletéből sereglettek egy olyan városba, amely semmilyen térképen nem található meg.

 

Tilos volt beszélniük a munkájukról, még egymás között is.

 

Ezek a fiatal nők versenyt futottak az idővel, hogy megmentsék az országukat, és örökre megváltoztatták a háború – és a világ – menetét.

GABO

Adatlap

Oldalszám
410 + 16 oldal melléklet
Kötés
Kötött
Kiadási év
2014
ISBN
9789636899202
Fordította
Pető Márk
Új

16 további termék ebben a kategóriában: