Barion Pixel
  • -15%
Michael Lewis: Az ötödik kockázat - Mi minden történhet egy országban szakértő vezetés hiányában Michael Lewis: Az ötödik kockázat - Mi minden történhet egy országban szakértő vezetés hiányában

Michael Lewis:

Az ötödik kockázat

Mi minden történhet egy országban szakértő vezetés hiányában

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

  

Michael Lewis segítségével bepillantást nyerünk az amerikai kormányzat kulisszái mögé. A Mezőgazdasági Minisztériumban olyan programokat vágnak meg, mint az élelmiszerjegyek és az iskolaebédek. A Kereskedelmi Minisztériumnak nem lesz elég munkatársa, hogy megfelelően levezényelje a 2020-as népszámlálást. Az Energiaminisztériumban, ahol a nemzetközi nukleáris kockázattal foglalkoznak, nem világos, hogy lesz-e elég felügyelő.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Michael Lewis segítségével bepillantást nyerünk az amerikai kormányzat kulisszái mögé, amely ellen saját vezetői indítottak támadást. A Mezőgazdasági Minisztériumban olyan létfontosságú programokat vágnak meg, mint az élelmiszerjegyek és az iskolaebédek. A Kereskedelmi Minisztériumnak nem lesz elég munkatársa, hogy megfelelően levezényelje a 2020-as népszámlálást. Az Energiaminisztériumban, ahol a nemzetközi nukleáris kockázattal foglalkoznak, nem világos, hogy lesz-e elég felügyelő, aki nyomon követi és lokalizálja a feketepiaci urániumot, megelőzve a terroristákat.

A szándékos tudatlanság szerepet játszik ezekben a fenyegető katasztrófákban. Ha maximalizálni akarjuk a rövid távú nyereséget a hosszú távú költségekre való tekintet nélkül­, jobban járunk, ha nem ismerjük a költségeket. Ha meg akarjuk őrizni a személyes immunitásunkat a nehéz problémákkal szemben, jobb meg sem érteni a problémákat. Van a tudatlanságnak előnye, és a tudásnak hátránya. A tudás az életet zavarosabbá és bonyolultabbá teszi olyan ember számára, aki a világot világnézetté akarja zsugorítani.

Ha ebben a könyvben vannak veszélyes bolondok, akkor vannak hősök is – persze dicsőség nélkül. Ők a köztisztviselők, akiknek a tudása, elhivatottsága és kezdeményezőkészsége tartja mozgásban a gépezetet. Michael Lewis megkérdezi tőlük, mi nem hagyja nyugodni őket éjszaka.

GABO

Adatlap

Oldalszám
272
Kötés
Kötött
Kiadási év
2019
ISBN
9789634068167
Fordította
Czibik Márta
Új

16 további termék ebben a kategóriában: