Barion Pixel
  • -15%
Hutchins-Midgley: Abramovics - A semmiből jött milliárdos Hutchins-Midgley: Abramovics - A semmiből jött milliárdos

Dominic Midgley - Chris Hutchins:

Abramovics

A semmiből jött milliárdos

Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 542 Ft
Adóval együtt

Roman Abramovics korán árvaságra jutott, és már fiatalon megtanulta, hogy ha valamit el akar érni az életben, iparkodnia kell.

Mennyiség

Roman Abramovics korán árvaságra jutott, és már fiatalon megtanulta, hogy ha valamit el akar érni az életben, iparkodnia kell.

Üzletemberként azzal kezdte, hogy műanyag játékokat árult egy piacon, de nemsokára arra használta fel ragyogó vállalkozói tehetségét, hogy a világ legjobban kamatozó üzletágában, az olajkereskedelemben ténykedjen. A nagy áttörésre akkor került sor, amikor megismerkedett Borisz Berezovszkijjal, az akkori legnagyobb hatalommal rendelkező orosz iparmágnással, aki bevezette Abramovicsot Borisz Jelcin elnök belső köreibe. Abramovics pár év alatt felépítette pénzügyi és politikai birodalmát: Megvásárolta Oroszország ötödik legnagyobb olajtársaságát, hatalmas részesedést szerzett az ország legnagyobb alumíniumgyárában, és Kelet-Szibériában, egy távoli kormányzóságban megválasztották kormányzónak. Közben a Kreml keselyűi már ott köröztek a levegőben. Az orosz választók óhaja az volt, hogy a kormány kényszerítse térdre az oligarchákat, azt a tucatnyi embert, akik a nemzeti vagyon nagyobbik részével rendelkeztek. Berezovszkij és mások kénytelenek voltak külföldi száműzetésbe vonulni, Oroszország leggazdagabb emberét, Hodorkovszkijt pedig letartóztatták és börtönbe zárták. Abramovics érezte, hogy forrósodni kezd lába alatt a talaj, és elkezdett túladni sok milliárd fontot érő orosz birodalmán...

GABO

Adatlap

Oldalszám
308
Kötés
Kötött
Kiadási év
2005
ISBN
9789637318726
Új

16 további termék ebben a kategóriában: