Barion Pixel
  • -50%
Betsy Balcombe: A császár kis barátnéja - Betsy Balcombe emlékirata Napóleonról Szent Ilona szigetén Betsy Balcombe: A császár kis barátnéja - Betsy Balcombe emlékirata Napóleonról Szent Ilona szigetén

Betsy Balcombe:

A császár kis barátnéja

Betsy Balcombe emlékirata Napóleonról Szent Ilona szigetén

Eredeti ár: 2 490 Ft
Online ár: 1 245 Ft
Adóval együtt

Betsy Balcombe, a kor szokásához híven megörökítette az  évődő beszélgetéseket, amelyet a világ leghíresebb rabjával töltött. Az eredmény ez az egyedülálló emlékirat, amely egy szinte hihetetlen történetről ad számot kimerítő részletességgel. Így társalgott, játszott, évődött és barátkozott egy koraérett, szerelmes kamaszlány és a császár Szent Ilona zord sziklaszigetén a száműzetés nehéz évei során.

Mennyiség

A kis Elizabeth Balcombe, a barátoknak és rokonoknak csak Betsy,  szörnyen unalmasnak találta az életet Szent Ilona távoli szigetén.

 

Szürke hétköznapok peregtek Balcombe-ék faházában James Town peremén, mígnem 1815. januárjában mindent megváltoztatott egy különleges vendég érkezése. Bonaparte Napóleon szállt partra a szigeten; nemrég még Európa ura, most száműzött fogoly. Balcombe-ék, a többi szigetlakóval egyetemben, megdöbbenéssel fogadták a hírt. Hát még amikor Napóleonnak megtetszett  villájuk, a „Csipkebokor”, és hozzájuk költözött. Betsy hamarosan leküzdötte elfogódottságát, hogy egy császárral él egy fedél alatt, és jó barátságba került vele.

 

A kor szokásához híven megörökítette az  évődő beszélgetéseket, amelyet a világ leghíresebb rabjával töltött. Az eredmény ez az egyedülálló emlékirat, amely egy szinte hihetetlen történetről ad számot kimerítő részletességgel. Így társalgott, játszott, évődött és barátkozott egy koraérett, szerelmes kamaszlány és a császár Szent Ilona zord sziklaszigetén a száműzetés nehéz évei során.

 

A szépen illusztrált kötet új életre kelti az érdekfeszítő igaz történetet.

GABO

Adatlap

Oldalszám
194
Kötés
Fűzött
Kiadási év
2012
ISBN
9789636896041
Fordította
Bori Erzsébet
Új

16 további termék ebben a kategóriában: