Barion Pixel
  • -15%
Anne Glenconner: Az udvarhölgy - Egy nem mindennapi élet a korona árnyékában Anne Glenconner: Az udvarhölgy - Egy nem mindennapi élet a korona árnyékában

Anne Glenconner:

Az udvarhölgy

Egy nem mindennapi élet a korona árnyékában

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

Margit hercegnő udvarhölgyének nem mindennapi életébe nyerhetünk bepillantást, aki nyoszolyólány volt a királynő koronázási szertartásán. Anne Glenconner könyve felfedi a The Crown című Netflix-sorozat hátterét, valamint beszél a saját élete fordulatos eseményeiről és tragédiáiról, amelyekben mindig bátran helyt állt, és a generációjára jellemző kitartással vészelte át a nehézségeket.

Mennyiség

>>E-könyvben megvásárolható itt!<< 

Anne Glenconner gyerekkora óta közel áll a királyi családhoz. Leicester ötödik grófjának elsőszülött gyermeke volt, de „nagy csalódás”-t okozott a családnak, mert lányként nem lehetett örökös. Holkham Hallban, Anglia egyik legnagyobb birtokának kastélyában nőtt fel, ami Sandringhammel határos, így sokszor játszottak együtt Erzsébet és Margit hercegnővel.

Udvarhölgyként és a koronázási szertartás egyik nyoszolyólányaként, Lady Glenconner a királyi ház történetének hiteles szemtanúja, ugyanakkor a túlélője és képviselője egy olyan generációnak, amelyben az arisztokrata nők örökség nélkül maradnak, mégis komoly társadalmi elvárások nehezednek rájuk.

Anne Glenconner a karizmatikus, de rendkívül csapodár Colin Tennant, Lord Glenconner, felesége lett. Colin Tennant megvásárolta Mustique szigetét, és Anne Glenconnerrel együtt egy paradicsomot hozott létre gazdagok és hírességek számára. Egyik első vendégük volt Mick Jagger és David Bowie, de a szigetet Margit hercegnő is megszerette, és a kedvenc nyaralóhelye lett.

Anne Glenconner üdítő szellemességgel, őszinteséggel és bátorsággal számol be az aranykalitkában töltött élete eseményeiről, az életre szóló barátságáról Margit hercegnővel, és arról, hogy az utóbbi években végre ő is élvezheti a jól megérdemelt szabadságot, ami mindenkit megillet.

GABO

Adatlap

Oldalszám
312 oldal + 16 oldal színes melléklet
Kötés
Fűzött
Kiadási év
2020
ISBN
9789634069461
Fordította
Gondáné Kaul Éva
Új

Letöltés

az udvarhölgy részlet

Letöltés (500.29KB)

16 további termék ebben a kategóriában: