Barion Pixel
  • -15%
G. W. Bernard: Boleyn Anna – Végzetes vonzalmak - Királyi házak G. W. Bernard: Boleyn Anna – Végzetes vonzalmak - Királyi házak

G. W. Bernard:

Boleyn Anna

Végzetes vonzalmak

Eredeti ár: 2 490 Ft
Online ár: 2 117 Ft
Adóval együtt

"Részletgazdag közelkép egy királyi házasság kudarcáról."

Mennyiség

"Részletgazdag közelkép egy királyi házasság kudarcáról."

 

Úttörő életrajzában G. W. Bernard új portrét fest Anglia e megkapó királynéjáról, miközben a történelmi hírnév, a bűnösség vagy ártatlanság kérdését feszegeti.

A XVI. századi források alapos vizsgálata nyomán a szerző átrajzolja Boleyn Anna gyermek- és ifjúkorát, a francia udvarban szerzett tapasztalatait, VIII. Henrikhez fűződő kapcsolatát és protestáns hitének komolyságát. Karizmatikus, intelligens és érzéki asszonyként ábrázolja Annát. Állítólag Henrik éveken át, amíg feleségül nem vehette, ellenállt a bájnak, hogy születendő gyermekük, a későbbi Erzsébet királynő törvényes utód legyen. Bernard bizonyítja, hogy Henrik, nem pedig Anna volt az, akiben megérlelődött a Rómával való szakítás gondolata.

A szerző legmegrendítőbb állítása talán az, hogy a házasságtörés vádja, amelyért Annát lefejezték, nem járhat messze az igazságtól.

 

G. W. Bernard - University of Southampton-kora újkori történelem professzora, az English Historical Review szerkesztője. A XVI. századi Angliáról több tudományos műve jelent meg.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Királyi házak
Oldalszám
290
Kötés
Kötött
Kiadási év
2012
ISBN
9789636895341
Fordította
Bori erzsébet
Új

16 további termék ebben a kategóriában: