• Kiárusítás!
  • -15%
J. Cachée - G. Praschl–Bichler: „…Önöknek persze könnyű, beülhetnek egy kávéházba…” - Ferenc József magánélete J. Cachée - G. Praschl–Bichler: „…Önöknek persze könnyű, beülhetnek egy kávéházba…” - Ferenc József magánélete

J. Cachée - G. Praschl–Bichler:

„…Önöknek persze könnyű, beülhetnek egy kávéházba…”

Ferenc József magánélete

Eredeti ár: 4 590 Ft
Online ár: 3 902 Ft
Adóval együtt

Ez a könyv olyan képet rajzol a császárról, amit hiába keres az olvasó a történelemkönyvekben.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

Személyes átvétel - Budapest II. ker. Török u. 2. (Murok Kávézó)

GLS Futár

GLS Csomagpont

Téved, aki azt gondolja, hogy mivel ismeri Ferenc József császár történelmi alakját és államférfiúi tevékenységét, magát az embert is ismeri. Olyan hivatalt és hivatást töltött be, melyet nem ő választott, hanem amit a sors kínált fel neki. Ez a könyv olyan képet rajzol a császárról, amit hiába keres az olvasó a történelemkönyvekben: egy polgár lép elénk, egy családapa, aki bár olykor makacs és udvariatlan, nagyvonalú és kicsinyes, mégiscsak ember. Ferenc József mindmáig ismeretlen vonásai tárulnak fel ebben a könyvben.

Az olvasó bekukkanthat a császári toalettbe, a háló- és dolgozószobába, az ebédlőbe, tanúja lehet, hogy hol és hogyan élte mindennapjait a császár. Közben persze feltárulnak a Habsburg uralkodó nyárspolgári vonásai, ám méltóságán nem esik csorba. Ez a könyv nem rajzolja át az osztrák császárról kialakított immár klasszikus képet, de azért felmutat néhány, az uralkodót mégiscsak jellemző, szeretetre méltó tulajdonságot, ami emberközelbe hozza személyét.

GABO

Adatlap

Oldalszám
288 + 16 oldal melléklet
Kötés
puhatáblás füllel
Kiadási év
2022
ISBN
9789635661893
Fordította
Simon László
Kiadó
GABO
Új

16 további termék ebben a kategóriában: