Barion Pixel
  • Kiárusítás!
  • -15%
J. Cachée - G. Praschl–Bichler: „…Önöknek persze könnyű, beülhetnek egy kávéházba…” - Ferenc József magánélete J. Cachée - G. Praschl–Bichler: „…Önöknek persze könnyű, beülhetnek egy kávéházba…” - Ferenc József magánélete

J. Cachée - G. Praschl–Bichler:

„…Önöknek persze könnyű, beülhetnek egy kávéházba…”

Ferenc József magánélete

Eredeti ár: 4 590 Ft
Online ár: 3 902 Ft
Adóval együtt

Ez a könyv olyan képet rajzol a császárról, amit hiába keres az olvasó a történelemkönyvekben.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Téved, aki azt gondolja, hogy mivel ismeri Ferenc József császár történelmi alakját és államférfiúi tevékenységét, magát az embert is ismeri. Olyan hivatalt és hivatást töltött be, melyet nem ő választott, hanem amit a sors kínált fel neki. Ez a könyv olyan képet rajzol a császárról, amit hiába keres az olvasó a történelemkönyvekben: egy polgár lép elénk, egy családapa, aki bár olykor makacs és udvariatlan, nagyvonalú és kicsinyes, mégiscsak ember. Ferenc József mindmáig ismeretlen vonásai tárulnak fel ebben a könyvben.

Az olvasó bekukkanthat a császári toalettbe, a háló- és dolgozószobába, az ebédlőbe, tanúja lehet, hogy hol és hogyan élte mindennapjait a császár. Közben persze feltárulnak a Habsburg uralkodó nyárspolgári vonásai, ám méltóságán nem esik csorba. Ez a könyv nem rajzolja át az osztrák császárról kialakított immár klasszikus képet, de azért felmutat néhány, az uralkodót mégiscsak jellemző, szeretetre méltó tulajdonságot, ami emberközelbe hozza személyét.

GABO

Adatlap

Oldalszám
288 + 16 oldal melléklet
Kötés
puhatáblás füllel
Kiadási év
2022
ISBN
9789635661893
Fordította
Simon László
Kiadó
GABO
Új

16 további termék ebben a kategóriában: