Barion Pixel
  • -15%
Sztáray Irma: Erzsébet királyné kíséretében Sztáray Irma: Erzsébet királyné kíséretében

Sztáray Irma:

Erzsébet királyné kíséretében


Eredeti ár: 3 490 Ft
Online ár: 2 967 Ft
Adóval együtt

Sztáray Irma grófnő, Erzsébet királyné udvarhölgye visszaemlékezésében csodálattal és odaadással idézi fel azt az ötévnyi szolgálatot, amelyet az érdekes, boldogtalan és irigyelt asszony mellett töltött.  A királyné kíséretében volt akkor is, amikor 1898. szeptember 10-én Genfben az anarchista merénylő leszúrta Erzsébetet.

Mennyiség

>>E-könyvben megvásárolható itt!<<

Sztáray Irma grófnő, Erzsébet királyné udvarhölgye visszaemlékezésében csodálattal és odaadással idézi fel azt az ötévnyi szolgálatot, amelyet az érdekes, boldogtalan és irigyelt asszony mellett töltött.  A királyné kíséretében volt akkor is, amikor 1898. szeptember 10-én Genfben az anarchista merénylő leszúrta Erzsébetet. Így magát a tragikus eseményt is a szemtanútól ismerhetjük meg. Az özvegy Ferenc József pedig kézcsókkal köszönte meg az udvarhölgynek higgadt helytállását és tapintatát a váratlan, nehéz helyzetben.

„Értem azt, hogy a királyné még életében legendás alak lett. Magasan az emberek fölött, messze kiemelkedve a hétköznapiságból járta ő magányos útjait. Mint egy tünemény, magára vont minden tekintetet. Látták fenséges alakját, melyről le nem múlt a gyász és halvány arcát, mely fényt sugárzott oda, hova tekintetével fordult; s így nézve: szeretet, részvét, csodálat fogta el a lelkeket és megszületett – a Legenda.”
Sztáray Irma

GABO

Adatlap

Sorozatok
Királyi házak
Oldalszám
192 + 16 oldal fekete-fehér és színes melléklet
Kötés
puhatáblás, füllel
Kiadási év
2021
ISBN
9789635661442
Kiadó
GABO
Új

16 további termék ebben a kategóriában: