Barion Pixel
  • -15%

Craig Glenday (főszerk.):

Guinness World Records 2023


Eredeti ár: 7 990 Ft
Online ár: 6 792 Ft
Adóval együtt

Mindenki megtalálhatja a maga számára érdekes rekordot, korra, nemre, nemzetiségre, vallásra, képességre való tekintet nélkül.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

>>Online tartalmak gyűjteménye itt található<<

A hivatalos Guinness-rekorderi cím megszerzése továbbra is sok ezer ember bakancslistáján foglal el előkelő helyezést. Erről minden egyes nap értesülhetünk rekordmenedzsereinktől, akik évente több tízezer rekordigényt dolgoznak fel. A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével mindez csak tovább fokozódott. S bár valóban rengeteg munkával jár az igények kezelése, egyúttal arról is meggyőződhettünk, hogy a mind a rekordkategóriák, mind rekordereink személye egyre változatosabb lett. Remélem, neked is feltűnik majd a Guinness World Records 2023 olvasása közben, hogy igyekeztünk a rekordok világát a legváltozatosabb, legszerteágazóbb formájában bemutatni. Mindenki megtalálhatja a maga számára érdekes rekordot, korra, nemre, nemzetiségre, vallásra, képességre való tekintet nélkül. Ebből a célból indítottuk el 2022-ben a gyerekeknek szóló rekordokkal kapcsolatos projektünket, melyben kifejezetten a 16 éveseknél fiatalabbak számára találtunk ki különféle kihívásokat (8–9. o.). Hogy a különféle testi vagy szellemi fogyatékkal élők számára is lehetőséget biztosítsunk a rekordok felállítására kidolgoztunk egy fogyatékossági kategóriarendszert. Mindezek mellett büszkék vagyunk arra, hogy olyan szervezetekkel kötöttünk partneri megállapodást, mint a brit Kisemberek Sport­egyesülete (DSAuk) vagy a Királyi Vakok Nemzeti Intézete (RNIB). még tovább tágítva a lehetőségeket a rekorddöntésre. 

Az elmúlt 12 hónapban jelentősen megnőttek azok a rekordigénynek, amelyekben a jelentkezők célja bolygónk határainak meghaladása volt. Ezért hoztuk létre idei kiadásunkban a küldetések tematikáját, amelyet teljes egészében a világűrnek szenteltünk. A startpisztoly eldördült, s megkezdődött az űrverseny egy egészen új formája, ahol a kereskedelmi űrrepülés lehetőségeit kihasználva civilek „viaskodnak egymással” a legkülönfélébb területeken. El kell ismernünk, hogy a rekorddöntések e fajtái az átlagemberek számára nem hozzáférhetők, de kétségtelen, inspirálóan hatnak az emberiségre, hogy igyekezzék minél inkább kiterjeszteni képességeinek korlátait.

GABO

Adatlap

Oldalszám
256
Kötés
Kötött
Kiadási év
2022
ISBN
9789635663200
Fordította
Zentai György
Kiadó
GABO

kapcsolódó termékek

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: