Barion Pixel
  • -15%
Alessandra Mattanza: Street Art - Híres művészek beszélnek vízióikról Alessandra Mattanza: Street Art - Híres művészek beszélnek vízióikról

Alessandra Mattanza:

Street Art

Híres művészek beszélnek vízióikról

Eredeti ár: 6 990 Ft
Online ár: 5 942 Ft
Adóval együtt

Az utóbbi néhány évtizedben a művészet a múzeumokból, gyűjteményekből és művészeti galériákból az utcákra költözött és meghódította a városokat. A művészet újra kitört a keretek közül, és közvetlenül a közönséghez szól közbülső csatornák és szűrők nélkül. Társadalmi témák, politikai kritika és költészet jelenik meg a hidakon, régi épületek homlokzatán, a tereket szegélyező korlátok között.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Az utóbbi néhány évtizedben a művészet a múzeumokból, gyűjteményekből és művészeti galériákból az utcákra költözött és meghódította a városokat. Lélegzetelállító kifejezőkészséggel rendelkező látnoki művészek borították be munkáikkal a mindennapi élet tereit, amelyek időnként jellegtelenek és elhagyatottak. Új palettával, új módszerekkel fejezik ki ötleteiket. A művészet újra kitört a keretek közül, és közvetlenül a közönséghez szól közbülső csatornák és szűrők nélkül. Társadalmi témák, politikai kritika és költészet jelenik meg a hidakon, régi épületek homlokzatán, a tereket szegélyező korlátok között.

Ez a kötet segít felfedezni a street art-jelenséget, valamint tartalmaz egy előszót, melyet a téma egyik szakértője, a grafikus dizájnnal foglalkozó Chris Veersteeg írt. Az előszóban a szerző a kortárs művészet ezen formájának eredete és inspirációs forrásai után nyomoz, miközben bemutatja annak különböző fajtáit is. Ezután a világ jelenlegi street art-kultúrájának húsz legnagyobb művésze veszi át a terepet – Banksytől Shepard Fairey-ig, Vhilstől Alex Vauig – köszönhetően Alessandra Mattanza interjúinak, aki sokoldalú és tehetséges újságíró, emellett a kortárs művészetek szakértője.

A művészek így közvetlenül az olvasónak mesélik el történetüket, megismertetve bennünket az alapokkal és az ihletforrásként szolgáló ötletekkel, lehetővé téve, hogy közvetlenül éljük meg a kreatív folyamatot, mely a végső üzenet megformálásához vezet.

GABO

Adatlap

Oldalszám
256
Kötés
Kötött
Kiadási év
2018
ISBN
9789634066453
Fordította
Szabó István Zoltán (Steve)
Új

16 további termék ebben a kategóriában: