Barion Pixel
  • -15%
Matteo Strukul: Mediciek – Egy dinasztia felemelkedése - Mediciek 1. Matteo Strukul: Mediciek – Egy dinasztia felemelkedése - Mediciek 1.

Matteo Strukul:

Egy dinasztia felemelkedése

Mediciek 1.

Eredeti ár: 4 490 Ft
Online ár: 3 817 Ft
Adóval együtt

„Háború, szenvedélyek, intrikák – Matteo Strukul irigylésre méltó könnyedséggel és ötletességgel jeleníti meg a reneszánsz legbefolyásosabb családjának több évszázados történetét.”

Corriera della Sera

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

>>E-könyvben megvásárolható itt!<<

Firenze, 1429. február. Giovanni de’Medici, a tiszteletre méltó államférfi és bankár halála után hatalmas és jól működő cégrendszert hagy maga után. Két fiának, Cosimónak és Lorenzónak együtt kell a család élére állnia és folytatni az üzletet.  Józanság a politikában, nagymértékű visszafogottság a magánéletben, de eltökélten kézben tartani mindent – ezeket az elveket hagyta fiaira halálos ágyán Giovanni.

Teljesíteni mindezt szinte lehetetlen volt, hiszen az öreg bankár számos ellenséget szerzett. A legveszélyesebb közülük a vérszomjas Rinaldo degli Albizzi, akinek egyetlen célja, hogy Firenze vezetője legyen, és ehhez minden eszközt felhasznál: korrumpálja a tanács tagjait, orgyilkosokat küld a két Medicire, sőt megpróbálja megmérgezni őket. És ebben az összeesküvésekkel és intrikákkal teli, kegyetlen világban, ahol még egy hatalmas pestisjárvány is végigsöpör, olyan csodálatos alkotás születik a zseniális Brunelleschi tervei alapján, mint a firenzei dóm kupolája. Az építész munkájának legfőbb erkölcsi és anyagi támogatója... Medici, aki mindig megnyugvást talál a dóm belsejében zajló munkálatokat figyelve.

Firenze uralkodócsaládjának, a Mediciek történetét megelevenítő tetralógia első kötete ez a könyv.

Matteo Strukul 1973-ban született Pádovában. Jogásznak tanult, és az európai jog érdekelte. Thrillereivel új hangot hozott az olasz irodalomba. Hatalmas ívű történelmi regényei a műfaj csúcsát képviselik. Számos irodalmi díjra jelölték.

Feleségével, Silviával felváltva él Pádovában, Berlinben és Erdélyben.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Mediciek
Oldalszám
392
Kötés
Kötött
Kiadási év
2022
ISBN
9789635660117
Fordította
Hajdúné Vörös Eszter
Kiadó
GABO
Eredeti cím
I Medici. Una dinastia al potere
Új

16 további termék ebben a kategóriában: