Barion Pixel
  • -15%
Conn Iggulden: Az uralkodó 2. - Királyok halála Conn Iggulden: Az uralkodó 2. - Királyok halála

Conn Iggulden:

Az uralkodó 2.

Királyok halála

Eredeti ár: 3 490 Ft
Online ár: 2 967 Ft
Adóval együtt

Julius Caesar a hatalom küszübén...

Véres ütközetek szárazföldön és tengeren...

Az antik Róma hétköznapjai a sötét sikátorokban és a napfényes villákban...

Sodró lendület, káprázatos cselekmény...

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

A gladiátorok látványos küzdelmétől a consulok nintrikájáig, a Köztársaság gyarapodásáért vívott kegyetlen háborútól a birodalmat szétszaggató politikai konfliktusokig és szenvedélyes szerelmekig mindent elmesél az ókori Rómáról Az uralkodó c. négykötetes regényfolyam.

Az első kötet: Róma kapui Julius Caesar gyermek- és ifjúkoráról szól. Ez a második kötet addig meséli el a történetet, amíg Julius Caesar a hatalom küszöbéig jut.

A fiatal Julis Caesar Rómából Sulla diktatúrája elől menekülve beáll katonának egy hadigályára, amely a Földközi-tengeren védi a Köztársaságot az ellenségtől.

A hajót azonban kalózok tőrbe csalják, Juliust társaival együtt elfogják, s csak hatalmas váltságdíj fejében teszik őket partra Észak-Afrikában. Caesar kihirdeti, hogy bosszúja elől senki sem menekülhet - legkevésbé a kalózok.

Saját sereget gyűjt az észak-afrikai provinciában, mellyel leveri a Róma ellen lázadó görögöket, a kalózoktól visszaveszi az elrabolt pénzt és a váltságdíjat, s katonáival győztesként tér vissza Rómába; bátorságának, kérlelhetetlenségének híre messze megelőzi az Örök Városban.

Rómába visszatérve gyermekkori barátjának, Marcus Brutusnak a seregével egyesíti saját légióját, s katonáival részt vesz a Spartacus-féle rabszolgalázadás leverésében. Útjukat visszafelé Rómába az út mellett keresztre feszített rabszolgák haláltusája kíséri.

A Köztársaság végnapjait éli, Julius Caesar és Marcus Brutus kezében pedig egyre nagyobb hatalom összpontosul...

 

Conn Iggulden a londoni egyetemen hét évig adott elő angol irodalmat, jelenleg szabadúszó íróként keresi a kenyerét. Első műve Az uralkodó c. négykötetes regényfolyam.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Uralkodó
Oldalszám
634
Kötés
Kötött
Kiadási év
2006, 2014
ISBN
9789636899097
Fordította
Sóvágó Katalin
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: