Barion Pixel
  • -15%
Barry Turner: A berlini légi híd - A hidegháború nagyszabású segélyszállítási művelete Barry Turner: A berlini légi híd - A hidegháború nagyszabású segélyszállítási művelete

Barry Turner:

A berlini légi híd

A hidegháború nagyszabású segélyszállítási művelete

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

 

Amerikában sokan gondolták úgy, hogy Németország újjáépítése jelentené az igazi biztosítékot a kommunizmus európai térnyerése ellen. Ezért 1948 júniusa és 1949 májusa között brit és amerikai repülőgépek végrehajtották a történelem legambiciózusabb légi segélyszállítási műveletét.

Mennyiség

1948-ban a romokban heverő Berlin megosztott város volt egy megosztott országban, egy megosztott földrészen, a szovjet irányítás alatt lévő Kelet-Németország szívében. Sztálin azt akarta, hogy a szövetségesek hagyják el az országot, a szövetségesek maradni akartak, a fővárost pedig csak három szűk légi folyosó kötötte össze a Nyugattal. A diktátor magabiztosan hitt benne, hogy ha elvágja az élelmiszer- és üzemanyag-ellátást, végső csapást mérhet Berlinre.

Amerikában sokan gondolták úgy, hogy Németország újjáépítése jelentené az igazi biztosítékot a kommunizmus európai térnyerése ellen. Ezért 1948 júniusa és 1949 májusa között brit és amerikai repülőgépek végrehajtották a történelem legambiciózusabb légi segélyszállítási műveletét: közel háromszázezer út során több mint kétmillió tonna szállítmányt juttattak be a porig rombolt fővárosba.

GABO

Adatlap

Oldalszám
336
Kötés
Kötött
Kiadási év
2018
ISBN
9789634066408
Fordította
Dr. Molnár György
Új

Letöltés

a berlini légi híd részlet

Letöltés (412.28KB)

16 további termék ebben a kategóriában: