Barion Pixel
  • -15%
Coren Stanley: Mancsnyomok- Kutyák az emberiség történetében Coren Stanley: Mancsnyomok- Kutyák az emberiség történetében

Stanley Coren:

Mancsnyomok

Kutyák az emberiség történetében

Eredeti ár: 2 500 Ft
Online ár: 2 125 Ft
Adóval együtt

Az ismert pszichológus és újabban kutyaszakértő, Stanley Coren három évtized alatt tisztességes mennyiségű történetet gyűjtött össze, melyek egy részét jellegzetesen bájos modorában már megosztotta velünk korábbi nagy sikerű könyveiben.

Mennyiség

Az ismert pszichológus és újabban kutyaszakértő, Stanley Coren három évtized alatt tisztességes mennyiségű történetet gyűjtött össze, melyek egy részét jellegzetesen bájos modorában már megosztotta velünk korábbi nagy sikerű könyveiben.

Ezúttal a Mancsnyomokban maguk a történetek kerültek középpontba, és az olvasóknak abban az örömben lehet részük, hogy teljes, hígítatlan valójukban kerülnek eléjük Coren leletei. E könyv a kutyai nagyságot élteti, miközben a történelem híres alakjairól olvashatunk benne frenetikus történeteket. Az ember „legjobb barátja" a háborútól a művészetig minden küzdelmünkben és sikerünkben részt vesz, sőt sokszor ő vezet minket a helyes útra. Míg a történelem nagy alakjai a szín közepén masíroznak, Coren a hátsó bejárathoz vezet minket, szeretettel kiválogatja a kutyavilág gyöngyszemeit, és a rivaldafénybe helyezi őket. Élénk képet rajzol nekünk a fontos történelmi személyiségek négylábú társairól, akik gazdájuk életének megváltoztatásával közvetlen hatást gyakoroltak a világ sorsának alakulására. Ebből a páratlan krónikából megtudhatjuk, miként változtatta meg Florence Nightingale életét véletlen találkozása egy sebesült kutyával, ami arra ösztönözte, hogy az ápolónői hivatást válassza. Kiderül, miért volt jelen dr. Freud csau-csauja gazdája kezelésein, és hogyan mentette meg az ötödik dalai láma életét egy kutya, amely az ágyában aludt. II. Károly rajongó szeretetében olyan örökletes rangokkal ruházta fel kedvenceit, hogy akár elkísérhették volna a lordok házába. Megismerkedhetünk az Egyesült Államok elnöki blökijeivel, akik voltak jelképek és propagandaeszközök – többek közt Calvin Coolidge skót juhásza, Prudence Prim, aki mindig időben jelent meg, hogy részt vehessen gazdájával a fotózásokon és Bill Clinton csokoládészínű labradorja, Buddy.

GABO

Adatlap

Oldalszám
482
Kötés
Kötött
Kiadási év
2004
ISBN
9789639526716
Új

16 további termék ebben a kategóriában: