Barion Pixel
  • -15%
Ben Macintyre: Szonja ügynök Ben Macintyre: Szonja ügynök

Ben Macintyre:

Szonja ügynök


Eredeti ár: 5 490 Ft
Online ár: 4 667 Ft
Adóval együtt

Mrs. Burton – lánykori nevén Ursula Kuczynski, fedőnevén pedig „Szonja” – korántsem egyszerű brit háziasszony volt. Német zsidó családból származott, hithű kommunista lett, a szovjet Vörös Hadseregben ezredesi rangot viselt, és kiválóan képzett kém volt. Svájcban Hitler elleni merénylet tervezésében vett részt, Mandzsúriában a japánok ellen kémkedett, és segített a Szovjetuniónak az atombomba megépítésében – a huszadik század néhány legveszélyesebb kémakciója köthető Szonja nevéhez.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

1942-ben, egy békés, angol falucskában elegáns nő lépett ki a házából, hogy szokása szerint kerékpározni induljon. A szomszédjai által Mrs. Burtonként ismert odaadó feleség és háromgyermekes anya a brit vidéki háziasszonyok mintaképének tűnt.

Ahelyett azonban, hogy az élelmiszerjegy-tömbjével az üzletek felé kerekezett volna, sietve nekivágott az oxfordshire-i tájnak, hogy tudományos hírszerzési adatokat vegyen át az ország egyik legragyogóbb atomtudósától. E titkokat később a kerti vécéjében elrejtett rádión továbbította a szovjet hírszerzésnek.

Mrs. Burton – lánykori nevén Ursula Kuczynski, fedőnevén pedig „Szonja” – ugyanis korántsem egyszerű brit háziasszony volt. Német zsidó családból származott, hithű kommunista lett, a szovjet Vörös Hadseregben ezredesi rangot viselt, és kiválóan képzett kém volt. Svájcban Hitler elleni merénylet tervezésében vett részt, Mandzsúriában a japánok ellen kémkedett, és segített a Szovjetuniónak az atombomba megépítésében – a huszadik század néhány legveszélyesebb kémakciója köthető Szonja nevéhez. A történetét mégsem mesélték el soha – egészen mostanáig.

GABO

Adatlap

Oldalszám
408 oldal + 16 o. képmelléklet
Kötés
kartonált
Kiadási év
2023
ISBN
9789635661381
Fordította
Sóskuthy György
Kiadó
GABO
Eredeti cím
Agent Sonya: Moscow's Most Daring Wartime Spy

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: