Barion Pixel
  • -15%
Bill Bryson: Jegyzetek egy kis szigetről Bill Bryson: Jegyzetek egy kis szigetről

Bill Bryson:

Jegyzetek egy kis szigetről


Eredeti ár: 4 790 Ft
Online ár: 4 072 Ft
Adóval együtt

Mielőtt angol feleségével és négy gyerekével visszaköltözött volna az Amerikai Egyesült Államokba, Bryson úgy döntött, hogy gyalog, buszon és vonattal még egyszer végigjárja a szigetországot.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Bill Bryson húsz évig élt Nagy-Britanniában. Mielőtt angol feleségével és négy gyerekével visszaköltözött volna az Amerikai Egyesült Államokba, úgy döntött, hogy gyalog, buszon és vonattal még egyszer végigjárja a szigetországot. Szívében elnéző szeretettel az őslakosok iránt, kezében térképpel és jegyzetfüzettel hét héten át barangolt, míg végignézte, mi minden fog neki hiányozni a korlátlan lehetőségek hazájában.

Például a Blaenau Ffestiniog Vasúttársaság, amely egy lelkes amatőrök által fenntartott és működtetett magánvasútvonal – csak utazni nehéz rajta, mert a vonat mindig öt perccel azelőtt indul, hogy az utasokat szállító busz befutna, és a következő négy óra múlva megy csak. Vagy ott van Morecambe, a híres tengerparti üdülőhely, amelynek tíz kilométer széles öblében a nap tíz órájában csak sűrű, fekete sár van, mert erős az apály, mégis, még néhány évtizede is tízezrek töltötték itt szabadságukat. Vagy Ashington, a tizenötezres bányászváros, ahol a napi tíz–tizenkét óra munka után a bányászok olvasókörbe, hangversenyre, színházba jártak, sőt néhányan a helyi festők klubjába (szigorúan öltönybe felöltözve minden alkalommal), és műveik a mai napig láthatók a helyi múzeumban, noha a bánya húsz éve bezárt.

Akkord

Adatlap

Oldalszám
392
Kötés
Kötött
Kiadási év
2021
ISBN
9789632521404
Fordította
Pék Zoltán
Új

16 további termék ebben a kategóriában: