Barion Pixel
  • -50%
Denis-Hout Christine - Denis-Hout Michel Oroszlánok  - Az élet művészete Denis-Hout Christine - Denis-Hout Michel Oroszlánok  - Az élet művészete

Christine Denis-Hout - Michel Denis-Hout:

Oroszlánok

Az élet művészete

Eredeti ár: 7 990 Ft
Online ár: 3 995 Ft
Adóval együtt

„Látványos sörényével, fenséges megjelenésével, hatalmas, sárgásbarna szemével és félelmetes bömbölésével az oroszlán az állati erő és a nemesség szimbóluma.

Mennyiség

„Látványos sörényével, fenséges megjelenésével, hatalmas, sárgásbarna szemével és félelmetes bömbölésével az oroszlán az állati erő és a nemesség szimbóluma. A szavanna királya, az oroszlán iszonyúan vad és meglepően gyengéd is lehet. A körülhatárolt rezervátumokban való életre kényszerített, orvvadászok által fenyegetett legelbűvölőbb nagymacska minden titkát feltárja a könyv, amely a természetfotók, a tudományos kutatás, a költészet és a művészet elegye." Az oroszlán mindig a nemességet és az erőt szimbolizálta. Az összes nagymacskához hasonlóan lenyűgöző élőlény, hajlékonyan kecses, fürge és erőteljes. Az oroszlánok kíméletlenek a zsákmányukkal szemben, de sokat törődnek a kölykeikkel. Több évszázad meséi és történetei megerősítették az oroszlán legendáját. A történelem előtti időkben oroszlánok járkáltak szerte Európában, és a barlangi oroszlán valószínűleg a neandervölgyi és a cro-magnoni ember kortársa volt, aki évezredeken át rettegett a nagymacskáktól, de vadászott is rájuk. Mára megváltozott az ember és az oroszlán közötti kapcsolat: az ember lett a ragadozó és az oroszlán a zsákmány. Napjainkban szabadon élő oroszlánállományok csak Kelet-Afrika nemzeti parkjaiban és természetvédelmi területein találhatók. Ez a könyv, amely bővelkedik az oroszlánok életének egyszerre veszélyes és gyengéd pillanatait drámai képeken bemutató illusztrációkban, egyúttal dicsőíti az afrikai szavannák kivételes élőhelyét, és izgalmasan mutatja be az állatok királyával kapcsolatos legújabb tudományos ismereteket. A két ismert természetbúvár és egy neves történész által írt szöveget minden olvasó értékelni fogja.

 

GABO

Adatlap

Oldalszám
220
Kötés
Kötött
Kiadási év
2003
ISBN
9789639421783
Új

16 további termék ebben a kategóriában: