Barion Pixel
  • -15%
Adam Rutherford: Az ember könyve - A kultúra, a szex, a háború és az emberi evolúció rövid története Adam Rutherford: Az ember könyve - A kultúra, a szex, a háború és az emberi evolúció rövid története

Adam Rutherford:

Az ember könyve

A kultúra, a szex, a háború és az emberi evolúció rövid története

Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 4 242 Ft
Adóval együtt

  

Szeretünk különleges teremtményként gondolni magunkra, de van-e bennünk valóban valami különleges, ami megkülönböztet bennünket a többi állattól? 

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Szeretünk különleges teremtményként gondolni magunkra, de van-e bennünk valóban valami különleges, ami megkülönböztet bennünket a többi állattól? Az ember csupán egy aprócska ág egy négymilliárd éve fejlődő családfán, amely tele van kanyarokkal és csavarulatokkal, és milliárdnyi fajt ölel fel. Az élőlények mind közös eredetűek és e közös kódon alapul a mi létezésünk is. Ez a paradoxon – vagyis hogy biológiailag megkülönböztethetetlenek vagyunk a többi élőlénytől, mégis különlegesnek tekintjük magunkat – az alapkérdése annak, hogy kik is vagyunk.

Adam Rutherford ebben a földi életről szóló, eredeti és szórakoztató könyvben bemutatja, mennyire sok, egykor kizárólag az emberre jellemzőnek hitt dolog nem az: nem mi vagyunk az egyetlen faj, amely kommunikál, amely eszközöket készít, amely tüzet használ, vagy amely élvezeti célból is szexel. Az evolúció azonban lehetővé tette számunkra a kultúránk olyan széles körű fejlesztését, amelynek valóban nincs párja az általunk ismert természetben.

Az ember könyve annak a történetét meséli el, hogyan váltunk azzá, akik ma vagyunk. A legújabb tudományos felfedezésekkel szemléltetett mű izgalmas összeállítás mindarról, ami egyértelműen az állatok közé tartozóvá tesz bennünket, miközben azt is megmutatja, miért vagyunk mégis rendkívüliek közöttük.

Akkord

Adatlap

Oldalszám
312
Kötés
kemény tábla, védőborítóval
Kiadási év
2021
ISBN
9789632521435
Fordította
Sóskuthy György
Kiadó
Akkord Kiadó
Eredeti cím
The Book of Humans: A Brief History of Culture, Sex, War, and the Evolution of Us
Új

16 további termék ebben a kategóriában: