Barion Pixel
  • -15%
Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül

Karinthy Frigyes:

Utazás a koponyám körül

Talentum diákkönyvtár

Eredeti ár: 1 190 Ft
Online ár: 1 012 Ft
Adóval együtt

A regény valóságosan megtörtént eseményekről, személyes tapasztalatokról szól: saját agyműtétének körülményeit beszéli el az író.

Mennyiség

A regény valóságosan megtörtént eseményekről, személyes tapasztalatokról szól: saját agyműtétének körülményeit beszéli el az író.

Művészetében általánossá, egyetemes emberi élménnyé emeli az operációt, a betegség történetét. Az író a Centrál kávéházban vonatdübörgést hall, halucinál. Ezt fejfájás, ájulás követi, de sem ő, sem orvosai nem gondolnak komoly betegségre. Barátságos beszélgetések, egy filmélmény és feleségével együtt tett klinikai látogatás ébresztik fel gyanúját: agydaganata van. Az öndiagnózis helyesnek bizonyul. A vakság, a biztos halál és némi reménnyel kecsegtető műtét között nem nehéz a választás. Elutazik Stockholmba, a kor legnevesebb agysebészéhez, Olivecrona professzorhoz... Különlegesen izgalmas, nagyszerű az elbeszélés csúcspontja: a műtét leírása, melyet egyszerre szenved belülről, és szemlél kívülről az író. Az operáció utáni, téren és időn kívüli állapotból, a szürkeségből a fényhez, az élethez visszatérő ember örömével, büszkeségével zárul a mű.

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Diákkönyvtár
Oldalszám
188
Kötés
Fűzött
Kiadási év
2003
ISBN
9789639429185
Új

16 további termék ebben a kategóriában: