Barion Pixel
  • -15%
Josephus Flavius: A zsidók története Josephus Flavius: A zsidók története

Josephus Flavius:

A zsidók története


Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 4 242 Ft
Adóval együtt

Josephus Falvius ebben a munkájában összefoglalta a zsidók történetét „az első ember megteremtésétől kezdve Nero császár uralkodásának tizenkettedik évéig” – azaz saját koráig.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Josephus a mai olvasó számára elsősorban A zsidó háború krónikásaként ismert, ő maga azonban élete fő művének a jelen kötetet tekintette. Ebben a munkájában összefoglalta a zsidók történetét „az első ember megteremtésétől kezdve Nero császár uralkodásának tizenkettedik évéig” – azaz saját koráig. Kötetünkben az ótestamentumi történeteket elbeszélő első tíz könyv elhagyásával, a mű valóban történeti jellegű és értékű második részét közöljük: a XI-XX. könyvet, amely a zsidók történetének hat évszázadáról (a babiloni fogságból való visszatéréstől a „zsidó háború” kitöréséig) ad áttekintést, s ugyanekkor részletes ismereteket nyújt a római és a parthus birodalom történetéből is.

  

„Ez a művem tartalmazza a zsidó nép történetét az első ember megteremtésétől kezdve Nero császár uralkodásának tizenkettedig évéig; elmondja, mi történt a zsidókkal Egyiptomban, Syriában és Palesztinában, továbbá, hogy hogyan sanyargatták őket az asszírok és a babiloniak, azután a perzsák és a makedónok, és végül hogyan igázták le a rómaiak. Azt hiszem, mindezt hitelesen írtam meg…”

Josephus Flavius

GABO

Adatlap

Oldalszám
592
Kötés
keménytábla, védőborítóval
Kiadási év
2021
ISBN
9789636896324
Fordította
Révay József
Kiadó
GABO
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: