Barion Pixel
  • -15%
Josephus Flavius: A zsidók története Josephus Flavius: A zsidók története

Josephus Flavius:

A zsidók története


Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 4 242 Ft
Adóval együtt

Josephus Falvius ebben a munkájában összefoglalta a zsidók történetét „az első ember megteremtésétől kezdve Nero császár uralkodásának tizenkettedik évéig” – azaz saját koráig.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Josephus a mai olvasó számára elsősorban A zsidó háború krónikásaként ismert, ő maga azonban élete fő művének a jelen kötetet tekintette. Ebben a munkájában összefoglalta a zsidók történetét „az első ember megteremtésétől kezdve Nero császár uralkodásának tizenkettedik évéig” – azaz saját koráig. Kötetünkben az ótestamentumi történeteket elbeszélő első tíz könyv elhagyásával, a mű valóban történeti jellegű és értékű második részét közöljük: a XI-XX. könyvet, amely a zsidók történetének hat évszázadáról (a babiloni fogságból való visszatéréstől a „zsidó háború” kitöréséig) ad áttekintést, s ugyanekkor részletes ismereteket nyújt a római és a parthus birodalom történetéből is.

  

„Ez a művem tartalmazza a zsidó nép történetét az első ember megteremtésétől kezdve Nero császár uralkodásának tizenkettedig évéig; elmondja, mi történt a zsidókkal Egyiptomban, Syriában és Palesztinában, továbbá, hogy hogyan sanyargatták őket az asszírok és a babiloniak, azután a perzsák és a makedónok, és végül hogyan igázták le a rómaiak. Azt hiszem, mindezt hitelesen írtam meg…”

Josephus Flavius

GABO

Adatlap

Oldalszám
592
Kötés
keménytábla, védőborítóval
Kiadási év
2021
ISBN
9789636896324
Fordította
Révay József
Kiadó
GABO
Új

16 további termék ebben a kategóriában: