Barion Pixel
  • -15%
Andrew Cohen - Brian Cox: A bolygók élete - Naprendszerünk bolygóiról Andrew Cohen - Brian Cox: A bolygók élete - Naprendszerünk bolygóiról

Andrew Cohen - Brian Cox:

A bolygók élete

Naprendszerünk bolygóiról

Eredeti ár: 5 990 Ft
Online ár: 5 092 Ft
Adóval együtt

Minél alaposabban megismerjük égi szomszédainkat, annál hihetetlenebb saját létezésünk, és annál értékesebbnek látjuk saját kék bolygónkat. A könyv a BBC nagy sikerű tévésorozatához kapcsolódik. 

Mennyiség

A Merkúrt a közeli Nap forrósága árasztja el. A Vénuszt mindent felperzselő légköre teszi lakhatatlanná. A Mars, a vörös bolygó elvesztette légkörét, ezért elsivatagosodott. A Jupitert – hiába kétszer akkora, mint az összes többi bolygó együtt – főleg gázok alkotják, akárcsak a Naprendszer ékkövét, a gyönyörű Szaturnuszt. Az oldalán forgó Uránusz és a hideg, sötét Neptunusz két kisebb gázóriás, a Plútó, az egyik törpebolygó pedig fagyos sziklatömb.

Ezek a Föld bolygótestvérei, amelyek mindegyike vad és tüzes folyamatokban keletkezett, de az élet még a két szomszédunkon sem tudta megvetni a lábát.

Minél alaposabban megismerjük égi szomszédainkat, annál hihetetlenebb saját létezésünk, és annál értékesebbnek látjuk saját kék bolygónkat.

A könyv a BBC nagy sikerű tévésorozatához kapcsolódik. 

Akkord

Adatlap

Oldalszám
288 + 16 oldal
Kötés
keménytáblás
Kiadási év
2023
ISBN
9789632521633
Fordította
dr. Both Előd
Kiadó
Akkord Kiadó
Eredeti cím
The Planets

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: