Barion Pixel
  • -15%
Jeffers H. Paul: Az amerikai szabadkőművesek - A titkos társaság Jeffers H. Paul: Az amerikai szabadkőművesek - A titkos társaság

H. Paul Jeffers:

Az amerikai szabadkőművesek

A titkos társaság

Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 542 Ft
Adóval együtt

A szabadkőművesség George Washingtontól Dan Brown legújabb regényéig, Az elveszett jelképig sok alkalommal és meglepő módon befolyásolta az Egyesült Államok történelmét és gondolkozását.

Mennyiség

A szabadkőművesség George Washingtontól Dan Brown legújabb regényéig, Az elveszett jelképig sok alkalommal és meglepő módon befolyásolta az Egyesült Államok történelmét és gondolkozását.

Amerikában él a világ hatmillió szabadkőművesének csaknem fele, nem csoda, hogy az országra minden más államnál erősebben hatott a szervezet. Ez a könyv, mely megkísérli felderíteni azt az erőt, melyet a szabadkőművesség az USA-ban képvisel, betekintést nyújt a mozgalom amerikai történetébe a gyarmati időszaktól egészen máig, felfedve érdekes és sokszor félelmetes történelmét.

Mióta Philadelphiában Benjamin Franklin is bábáskodott az első amerikai páholy megalapítása körül, a kőművesek soraiból került ki huszonöt amerikai elnök – köztük George Washington, Andrew Jackson, Théodore és Franklin Roosevelt – és harmincöt legfelsőbb bírósági tag – például Earl Warren és Thurgood Marshall legfelsőbb bírák. H. Paul Jeffers vizsgálja a szervezet és a katolikus egyház ellenséges viszonyát, kitér arra is, utóbbi miért tiltotta meg híveinek, hogy a kőművesség soraiba lépjenek. Jeffers bemutatja, miként van jelen az USA alapvető dokumentumaiban a szabadkőműves szellemiség, és ismerteti a templomos lovagok ellentmondásos történelmét is – a keresztes hadjáratoktól A Da Vinci-kódig. Bőségesen tájékozódhatunk a fekete kőművességről is.

A könyv régi anekdoták és elemzések segítségével különíti el a kőművességet körülvevő mítoszokat a tényektől, egyedülálló módon mutatva be az amerikai szabadkőművesség múltját, jelenét és jövőjét.

GABO

Adatlap

Oldalszám
248
Kötés
Kötött
Kiadási év
2009
ISBN
9789636893378
Fordította
Jutai Péter
Új

16 további termék ebben a kategóriában: