Barion Pixel
  • -30%
Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője - Talentum diákkönyvtár Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője - Talentum diákkönyvtár

Mikszáth Kálmán:

Szent Péter esernyője

Talentum diákkönyvtár

Eredeti ár: 1 390 Ft
Online ár: 973 Ft
Adóval együtt

ELŐRENDELHETŐ!

Várható megjelenés: 2024. július

Szent Péter esernyője bája és derűje teszi, hogy Mikszáthnak ez az egyik legolvasottabb műve. A regény a szerelem diadalát fogalmazza meg a pénzvágy felett.

Mennyiség

A Szent Péter esernyője bája és derűje teszi, hogy Mikszáthnak ez az egyik legolvasottabb műve. A regény a szerelem diadalát fogalmazza meg a pénzvágy felett.

A két szálon futó történet két világot rajzol: a glogovai papét és a különc Gregorics Pálét. A pap és faluja meggazdagodását annak az esernyőnek köszönheti, melyet a népek Szent Pétertől eredeztetnek. Az író fricskája, hogy a „csodás” esernyő valójában egy bizarrnak tetsző cselekedet miatt nem hétköznapi: a nyelében rejtette el Gregorics Pál minden pénzét. Tette ezt rajongásig szeretett törvénytelen gyermekéért, szó szerint az ő életét óvta a sóvár rokonságtól. A különc halála azonban megakadályozta, hogy az erkölcsileg jogos örökség a fiúra szálljon. Majd a férfivá serdült gyermek, megsejtve az igazságot, az esernyő nyomába ered.

A regény két szála végül is eggyé olvad: az ügyvéddé vált fiú és a pap húgának kapcsolatában. De ehhez kellett a felismerés: a legendás örökség elvesztéséért nincs nagyobb kárpótlás az igaz szerelemnél.

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Diákkönyvtár
Oldalszám
192
Kötés
kartonált
Kiadási év
2024
ISBN
9789632522401
Kiadó
Akkord Kiadó
Új

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: