Barion Pixel
  • -15%
Katherine Howe: A boszorkányoskönyv Katherine Howe: A boszorkányoskönyv

Katherine Howe:

A boszorkányoskönyv


Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 542 Ft
Adóval együtt

Connie Goodwinnak egész nyáron anyagot kellene gyűjtenie a gyarmati történelemről tervezett disszertációjához, de amikor anyja megkéri, hogy adja el nagyanyja házát, amely lakatlanul áll Salem közelében, a lány kénytelen segíteni. Egy napon, amikor a poros könyvespolcon bogarászik, talál egy ódon kulcsot, és a kulcsban egy kiszáradt papírt, amelyre két szót írtak: Deliverance Dane...

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Connie Goodwinnak egész nyáron anyagot kellene gyűjtenie a gyarmati történelemről tervezett disszertációjához, de amikor anyja megkéri, hogy adja el nagyanyja házát, amely lakatlanul áll Salem közelében, a lány kénytelen segíteni. Egy napon, amikor a poros könyvespolcon bogarászik, talál egy ódon kulcsot, és a kulcsban egy kiszáradt papírt, amelyre két szót írtak: Deliverance Dane.

Connie kutatni kezd Deliverance Dane után, amibe besegít egy Sam nevű, kellemes ipari alpinista. Sorra kerülnek a helyükre a kirakós darabjai, ám Connie-t közben a múlt hazajáró lelkei kísértik, és attól fél, hogy több köze van Salem sötét múltjához, mint képzelte volna.

A boszorkányoskönyv, két salemi boszorkány utódjának regénye zökkenő nélkül siklik ide-oda az 1690-es évek pörei és egy modern nő története között, aki titkokon át jut el a tudásig.

 

"Páratlanul lenyűgöző megidézése a salemi boszorkánypereknek… Mindenekelőtt pedig pokolian jó sztori, amely egy vérbeli krimi sodró lendületével hántja le a történelem rétegeit, hogy megláthassuk önmagunkat. Egyetlen percet se bántam meg, amit Deliverance világában töltöttem."

MICHAEL FRASER, JOSEPH BETH BOOKSELLERS

 

 

MATTHEW PEARL, A Dante-klub és a Poe árnyéka szerzőjének ajánlása:

 

Kedves Barátaim!

Néhány éve pókereztem egy barátommal, aki játék közben odavetette, hogy írna egy regényt az Írás Országos Hónapjának pályázatára. Meg akart zavarni bennünket a játékban, úgyhogy nem is figyeltem rá. De mikor leírta az elképzelését, akkor már odafigyeltem, mert nem blöffölt.

Már addig is úgy ismertem Katherine Howe-ot, mint ragyogó eszű, színes fantáziájú gondolkodót, az amerikai és új-angliai történelem PhD programjának csillagát. Azon a napon megígértettem Kate-tel – és tanúnk volt a pókerező asztaltársaság –, hogy meg fogja írni a könyvet, amelyben megosztja ezt a tehetségét a világgal. Ebből az ötletből sarjadt ki A boszorkányoskönyv. Szenzációs pályakezdő regény, és nemcsak a lenyűgöző cselekmény miatt, amely megfelel az első számú követelményemnek („hogy miért nem nekem jutott eszembe…”) de azért is, mert minden oldalából sugárzik Kate értelme, intelligenciája, szellemessége.

Még ellenállhatatlanabbá teszi az a tény, hogy Kate őse volt Elizabeth Howe és Elizabeh Proctor is, két megvádolt salemi boszorkány. Társadalmunk sose értette, mi hajthatta a vádlókat ennyi élet tönkretételére. Ám van egy másik kérdés, amelyet nem merünk feltenni: mi van, ha azok az asszonyok valóban boszorkányok voltak? Marbleheadi házának lidérces légkörében Kate megírt egy mesét Connie Goodwin harvardi doktorandusz hajmeresztő felfedezéseiről az önmegismerés útján, és a családjában öröklődő titkos erőről, amely talán nem is volt legenda. Kéretik elfelejteni a seprűket és a fekete macskákat: ez itt egy egészen más boszorkányvilág.

Tisztelettel:

Matthew Pearl

GABO

Adatlap

Oldalszám
372
Kötés
Kötött
Kiadási év
2012
ISBN
9789636893811
Fordította
Sóvágó Katalin
Kiadó
GABO
Eredeti cím
The Physick Book of Deliverance Dane
Új

16 további termék ebben a kategóriában: