Barion Pixel
  • -15%
Ken Follett: A tűzoszlop - Kingsbridge–trilógia 3. Ken Follett: A tűzoszlop - Kingsbridge–trilógia 3.

Ken Follett:

A tűzoszlop

Kingsbridge–sorozat 3.

Eredeti ár: 7 990 Ft
Online ár: 6 792 Ft
Adóval együtt

A Kingsbridge-trilógia előző részeihez hasonlóan az izgalmas, pergő cselekményen keresztül megelevenedik a 16. századi Anglia élete, de Ken Follett új könyve, A tűzoszlop kitágítja a színteret:  izgalmas történetek játszódnak Spanyolországban, Franciaországban és a Németalföldön is.

  

A TERMÉK JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Kingsbridge-sorozat kötetei:

Egy új korszak hajnala (A katedrális előzménykötete)

A katedrális (Kingsbridge-sorozat 1.)

Az idők végezetéig (Kingsbridge-sorozat 2.)

A tűzoszlop (Kingsbridge-sorozat 3.)

A világosság fegyverei (Kingsbridge-sorozat 4.)

>>E-könyvben megvásárolható itt!<<

1558. Anglia.

Stuart Mária és Tudor Erzsébet vetélkedik a trónért. Az angol katolikus arisztokrácia Mária oldalán áll, Erzsébetet, aki sokkal türelmesebb vallási kérdésekben, az anglikán egyházhoz csatlakozó protestánsok és puritánok támogatják. Erzsébet ellen uralkodása alatt számtalan merényletet kíséreltek meg – gyakran Stuart Mária támogatásával – a katolikusok, akik mellett jelentős külföldi erők is álltak.

Erzsébet okos és tehetséges kémfőnöke a kingsbridge-i kereskedőcsaládból származó Ned Willard, aki a 16. század egyik legnagyobb besúgóhálózatát építi ki, és sikeresen hiúsítja meg az Erzsébet királynő ellen tervezett merényleteket.

Ned Willard életének nagy szerelme a katolikus Margery Fitzgerald, akivel együtt nőtt fel Kingsbridge-ben. A lány testvére, a ravasz, okos és elszánt Rollo Fitzgerald több évtizeden keresztül sikeresen csempészi be Jean Langlais álnéven Franciaországból a képzett merénylőket. Ned Willard csak több évtized után, egy véletlen folytán jön rá, hogy tulajdonképpen  sógora irányította az összes merényletet.

A 16. századi Európában dúl a vallási küzdelem, Spanyolországban és a Németalföldön az inkvizició tűzzel, vassal írtja a Svájcból terjedő protestáns hitet, Párizsban a Guise hercegek a Szent Bertalan-éjen számolnak le a kálvinistákkal. Az egykor pompázatos kingsbridge-i katedrálisban viszont fehérre meszelték a falakat, és fehér galléros sötét szürke ruhában tartják istentiszteleteiket a szintén vakbuzgó puritánok.

A trilógia előző részeihez hasonlóan az izgalmas, pergő cselekményen keresztül megelevenedik a 16. századi Anglia élete, de Ken Follett kitágítja a színteret: izgalmas történetek játszódnak Spanyolországban, Franciaországban és a Németalföldön is.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Kingsbridge-sorozat
Oldalszám
930
Kötés
Kötött
Kiadási év
2022
ISBN
9789635664146
Fordította
Bihari György, Sóvágó Katalin
Kiadó
GABO
Eredeti cím
A Column of Fire
Új

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: