Barion Pixel
  • -50%
Földes András – Vancsó Zoltán: Le a Halászbástyával! Földes András – Vancsó Zoltán: Le a Halászbástyával!

Földes András – Vancsó Zoltán:

Le a Halászbástyával!


Eredeti ár: 2 800 Ft
Online ár: 1 400 Ft
Adóval együtt

Hiába látta már a Lánchidat és a Halászbástyát nappal, alkonyatban, madártávlatból és űrfotón, semmit sem tud Budapestről.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Hiába látta már a Lánchidat és a Halászbástyát nappal, alkonyatban, madártávlatból és űrfotón, semmit sem tud Budapestről.

Halászbástyák minden nagyvárosban vannak, körülöttük élettel és varázslatos fényekkel, távolabb pedig kevésbé varázsos lakótelepekkel. Valójában azok a felületek a lényegesek, ahol a lakók talpukkal, esetleg egyéb testrészükkel az aszfalthoz érnek. Az a négy és fél légköbméter, amelyben az emberek hatnak egymásra. Az ablakból is látható sztorikból áll össze a város. A könyv fotói és novellái ebben a földhözragadt közegben mozognak. Nem egymást magyarázzák, mint sztárbölcsészek egy éjszakai tévéműsorban. Tévézés helyett inkább az utcát járják, rutinosan átlépve a kutyaszarokat. Találkoznak egy vasajtó mögötti, titkos szórakozóhelyen, kávét isznak, és döbbenten nézik a kiürült utcákat. Később egyikük felderít egy régi, felforgató házibulit, a másik pedig rábukkan a város remetéjére. Zajlik az élet, miközben a Halászbástya csak egy értelmetlen épület az egész felett. Lakni nem lehet benne, és ablakaiból sem a város látszik, hanem egy képeslap.

GABO

Adatlap

Oldalszám
112
Kötés
Kötött
Kiadási év
2004
ISBN
9789639526419
Új

13 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: