Barion Pixel
  • -15%
Forestier – Guerman: Marc Chagall Forestier – Guerman: Marc Chagall

Sylvie Forestier - Mikhail Guerman:

Marc Chagall


Eredeti ár: 5 500 Ft
Online ár: 4 675 Ft
Adóval együtt

A huszadik század legjelentősebb orosz származású festője, Marc Chagall pályakezdő éveinek páratlan méltatása ez a kötet.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

A huszadik század legjelentősebb orosz származású festője, Marc Chagall pályakezdő éveinek páratlan méltatása ez a kötet.

Ha egyáltalán még szükség volt végső érvekre ahhoz, hogy bebizonyosodjon: Chagall álomszerű, megtévesztően „primitív" alkotásait szinte kizárólag szülőhazája, Oroszország ihlette, úgy ez a gyűjtemény biztosan tartalmaz ilyeneket. Az oroszországi zsidóság hétköznapi életének jeleneteit többnyire emlékei alapján örökítette meg a művész, jóval azután, hogy elhagyta szülővárosát, Vityebszket, és előbb Szentpétervárra utazott, amely szellemi miliőjével vonzotta, később, az 1920-as években pedig a bohémok városába, Párizsba költözött. A könyv felöleli Chagall 98 életévének kronológiáját, gyermekkorát és ifjúságát, de bepillantást enged a jövőbe is, mely még előtte állt, miután 1923-ban elhagyta Oroszországot. Szép számmal állnak rendelkezésünkre korabeli dokumentumok, fényképek Vityebszkről, Chagall szülővárosáról, családjáról és róla is még mint fiatalemberről, és ezek sok lebilincselően érdekes részlettel segítik a művész hátországának megismerését.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Nagy mesterek
Oldalszám
160
Kötés
Kötött
Kiadási év
2005
ISBN
9789637318719
Új

16 további termék ebben a kategóriában: