• -15%
Schneider Steven Jay: 501 filmrendező - A legnagyobb filmrendezők átfogó kalauza Schneider Steven Jay: 501 filmrendező - A legnagyobb filmrendezők átfogó kalauza

Steven Jay Schneider:

501 filmrendező

A legnagyobb filmrendezők átfogó kalauza

Eredeti ár: 7 999 Ft
Online ár: 6 799 Ft
Adóval együtt

Kamera indul, felvétel! – A mozi világa csupa glamúr és románc – de a kamera mögött emberek állnak, akik felveszik a jeleneteket, megteremtik az élményeket, amelyek nézők sokaságát és több nemzedékét kápráztatják el.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Kamera indul, felvétel! – A mozi világa csupa glamúr és románc – de a kamera mögött emberek állnak, akik felveszik a jeleneteket, megteremtik az élményeket, amelyek nézők sokaságát és több nemzedékét kápráztatják el. A nagy sikerű 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz szerzői most azoknak az alkotóknak gyűjtötték össze a portréját, akiknek az 1001 filmet köszönhetjük – Woody Allentől (Annie Hall) Fred Zinnemannig (Délidő), Takashi Miikétől (Meghallgatás) Ingmar Bergmanig (Persona). Az 501 filmrendező gazdagon illusztrált, széles körű összefoglaló kötet a gyöngyvászon mestereiről, legyenek szerzői filmesek vagy sikergyárosok, a komédia királyai vagy a horror hercegei. Az úttörő Buster Keatontól Jean-Luc Godard francia új hullámos rendezőn át a fenegyerek Gaspar Noéig itt van a világmozi valamennyi óriása és emelkedő csillaga. Így született meg ez a minden eddiginél teljesebb filmrendező-kalauz, amelyben mindenkinek jár legalább egy teljes oldal válogatott filmográfiával, életrajzi adatokkal és munkásságának ismertetésével, beleértve kreatív partnereit, utóéletét és a védjegyének számító alkotói sajátosságokat. Tudta, hogy Alfred Hitchcock harmichét filmjében tűnik fel cameo-szerepben? Fedezze fel Martin Scorsese New Yorkját és a hatvanas évek olasz rémfilmjeinek hatását a mai rendezők stílusára. Filmkritikusok, mozitörténészek és újságírók egész csapata dolgozott azon, hogy összefoglalást adjon több mint egy évszázad filmalkotóinak életrajzából. Akár az elejétől a végéig olvassuk, akár szemezgetünk belőle, az 501 filmrendező nemcsak ismereteinket bővíti, de hatására még jobban fogjuk szeretni a mozit.

 

GABO

Adatlap

Sorozatok
501 sorozat
Oldalszám
640
Kötés
Kötött
Kiadási év
2008
ISBN
9789636891909
Új

7 további termék ebben a kategóriában: