Barion Pixel
  • -40%
Wodehouse, P.G.: Az ellopott levélnehezék Wodehouse, P.G.: Az ellopott levélnehezék

P. G. Wodehouse:

Az ellopott levélnehezék


Eredeti ár: 2 200 Ft
Online ár: 1 320 Ft
Adóval együtt

Egy amerikai milliomos különös szenvedélynek hódol: tizennyolcadik századi francia levélnehezékeket gyűjt.

Amikor látogatóba érkezik elszegényedett angliai rokonához, kiderül, hogy az birtokában van egy ilyen példánynak, ám az angol törvények értelmében családi ereklyét börtönbüntetés terhe mellett tilos eladni. Így aztán igen furmányos módon cserél gazdát a becses műtárgy.

Mennyiség

Egy amerikai milliomos különös szenvedélynek hódol: tizennyolcadik századi francia levélnehezékeket gyűjt.

Amikor látogatóba érkezik elszegényedett angliai rokonához, kiderül, hogy az birtokában van egy ilyen példánynak, ám az angol törvények értelmében családi ereklyét börtönbüntetés terhe mellett tilos eladni. Így aztán igen furmányos módon cserél gazdát a becses műtárgy. Közben persze szerelmek is szövődnek: két szerelmespár is szerepel a regényben. A legfurcsább figura azonban minden bizonnyal egy végrehajtó – merthogy elszegényedett angol főurakhoz, sajna, ilyenek is bejáratosak –, aki szakácsnőkkel beszélgetve úgy lehel életet a társalgásba, hogy megkéri a kezüket…

Amerikai kiadója ezzel a fülszöveggel bocsátotta útjára a pompás művet: „A Wodehouse-rajongók számára a szerzőnek csupán háromféle osztályozása létezik: jó, jobb és legjobb. Kiadónknak örömére szolgál, hogy ezúttal a szerző «legjobb»-jainak egyikét nyújthatjuk át a kedves Olvasónak.”

 

Jezsek véleménye a moly.hu oldalán:

"Kedves, kellemes szereplők, sok és fordulatos cselekmény, a túl kevés pénz és a gyűjtőszenvedély okozta bonyodalom, kis szerelem, és kész a szórakoztató regény, melyben a jó humorérzékkel rendelkező szereplők párbeszédein túl a jellemzések, leírások is viccesek."

http://moly.hu/konyvek/p-g-wodehouse-az-ellopott-levelnehezek/ertekelesek

Ciceró

Adatlap

Oldalszám
224
Kötés
Fűzött
Kiadási év
2011
ISBN
9789635397389
Fordította
Molnár Zoltán
Új

16 további termék ebben a kategóriában: