Barion Pixel
  • -15%
Peter Furtado: 1001 nap, amely átformálta a világot - Az Ősrobbanástól napjainkig Peter Furtado: 1001 nap, amely átformálta a világot - Az Ősrobbanástól napjainkig

Peter Furtado:

1001 nap, amely átformálta a világot

Az Ősrobbanástól napjainkig

Eredeti ár: 9 999 Ft
Online ár: 8 499 Ft
Adóval együtt

Az 1001 nap, amely átformálta a világot végigvezet a világtörténelem különleges pillanatain, döntő összecsapásain, emlékezetes vagy éppen hírhedt eseményein és természeti katasztrófáin.

Mennyiség

A holdra szállás, a Watergate-ügy, Nelson Mandela szabadlábra helyezése, Diana hercegnő halála, a szeptember 11-i merénylet – csupán néhány abból a sok ezer dicső vagy éppen tragikus eseményből, amelyek az évszázadok során mai világunkat alakították.

 

Az 1001 nap, amely átformálta a világot végigvezet a világtörténelem különleges pillanatain, döntő összecsapásain, emlékezetes vagy éppen hírhedt eseményein és természeti katasztrófáin, Róma Kr. e. 753. április 15-i alapításától Szaddám Huszein 2006. december 30-i kivégzéséig, a marathóni síkságon Kr. e. 490. szeptember 21-én lezajlott összecsapástól a 2007-es észak-írországi egyezményig. Részletes és átfogó beszámolót olvashatunk minden nevezetes eseményről, kitekintve egyúttal azok hosszú távú természeti, kulturális, társadalmi vagy éppen gazdasági következményeire is. A szövegek bepillantást engednek a történelem színfalai mögé, az illusztrációk pedig segítenek átélhetővé tenni a múlt drámai eseményeit – így e könyv igazi kulcs lehet annak megértéséhez, miért olyan ma a világ, amilyen.

 

Ki volt az első brit miniszterelnök? Miért volt olyan fontos esemény a rosette-i kő felfedezése? Melyik országban vehettek részt először nők a parlamenti választásokon? Mennyit fizetett Peter Minuit a bennszülötteknek Manhattan szigetéért?

Sok más kérdés mellett ezekre is választ ad az 1001 nap, amely az emberi fejlődést leginkább meghatározó események részletes és tényszerű összefoglalását nyújtja. Nyissa ki a könyvet, és fedezze fel, mikor, miért és kivel mi történt a történelem emlékezetes napjain!

GABO

Adatlap

Sorozatok
1001 sorozat
Oldalszám
960
Kötés
Kötött
Kiadási év
2009
ISBN
9789636892883
Fordította
Dobos Lídia, Galántha Gergely, Kovács Teréz, Todero Anna, Szegedi Gábor
Új

16 további termék ebben a kategóriában: