Barion Pixel
  • -15%
Figari Franco: Finnország Figari Franco: Finnország

Franco Figari:

Finnország


Eredeti ár: 4 500 Ft
Online ár: 3 825 Ft
Adóval együtt

Ha az ember először jár Finnországban, és hajón érkezik, a helsinki kikötőben rögtön megragadja a természet varázsa – itt ugyanis láthatólag még a városban is a természet az úr.

Mennyiség

Ha az ember először jár Finnországban, és hajón érkezik, a helsinki kikötőben rögtön megragadja a természet varázsa – itt ugyanis láthatólag még a városban is a természet az úr.

A finnországi utazás – az évszázados hagyományokat, szokásokat őrző Lappföldtől a Baltikumig – azt jelenti, hogy a természethez ezernyi szállal kötődő civilizációval kerülünk kapcsolatba. Az ezer tó országa – így emlegetik Finnországot a turistáknak szánt prospektusok. Pedig Finnországnak ennél jóval több arca van: először is az erdők földje, hiszen nincs olyan európai ország, amelynek ekkora részét borítanák erdők; azután szabadtéri állatkert, ahol a hódtól a sasig számos olyan állatfaj él szabadon és háborítatlanul, amely a kontinens többi részén már kihalóban van; a Mikulás hazája és egyben a jó érzésű emberek országa is, egy kitartó, de alkalmazkodóképes népé, amely elsajátította a modern gondolkodást és technikát, és olyan magas színvonalú művészeti alkotásokat hozott létre, mint Jean Sibelius zenéje, Alvar Aalto épületei, Aki Kaurismaki filmjei. Könyvünk szavak és képek segítségével mutatja be ezt az utánozhatatlan varázsú országot, amely télen-nyáron egyaránt különleges meglepetésekkel szolgál; azt a földet, ahol az abszolút főszereplő a természet, az emberek pedig büszkék, de ugyanakkor toleránsak és szabad szelleműek.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Új kilátó
Oldalszám
128
Kötés
Kötött
Kiadási év
2005
ISBN
9789637318115
Új

16 további termék ebben a kategóriában: