Barion Pixel
  • -15%
Thomas Mann: Tonio Kröger, Halál Velencében, Mario és a varázsló - Talentum diákkönyvtár Thomas Mann: Tonio Kröger, Halál Velencében, Mario és a varázsló - Talentum diákkönyvtár

Thomas Mann:

Tonio Kröger, Halál Velencében, Mario és a varázsló

Talentum diákkönyvtár

Eredeti ár: 950 Ft
Online ár: 808 Ft
Adóval együtt

A Tonio Kröger középpontjában a művész-polgár ellentét áll. Ebben a tekintetben a mű előzménye A Buddenbrook-ház c. regény (1901), későbbi követője a Halál Velencében című novella (1912). Jelen elbeszélésünk számos önéletrajzi elemet foglal magába. Thomas Mann a saját személyes életében is a kor legjellegzetesebb problémáit élte át; ő századunk egyik legérzékenyebb, legmélyebbre látó és legnagyobb hatású íróegyénisége.

  

A Tonio Kröger középpontjában a művész-polgár ellentét áll. Ebben a tekintetben a mű előzménye A Buddenbrook-ház c. regény (1901), későbbi követője a Halál Velencében című novella (1912). Jelen elbeszélésünk számos önéletrajzi elemet foglal magába, ennek okát az író egyik nyilatkozata világítja meg: Él bennem a hit, hogy csak magamról kell beszélnem és meg tudom szólaltatni a kort, a társadalmat.” Thomas Mann a saját személyes életében is a kor legjellegzetesebb problémáit élte át; ő századunk egyik legérzékenyebb, legmélyebbre látó és legnagyobb hatású íróegyénisége.

Két világ között állok, egyikben sem vagyok otthon” – fogalmazza meg fő dilemmáját Tonio Kröger a mű utolsó részében. A hős kettőssége már származásából következik. Édesapja nagypolgár, aki azonban már némiképp szembehelyezkedik a szokásokkal, édesanyja pedig déli származású, akitől Tonio a fogékonyságot és művészi hajlamot örökölte. Elbeszélésünk a művész helykeresését mutatja be az adott polgári társadalomban, általánosítva a környezet és a személyiség, az átlagember és a különleges tehetség viszonyát elemzi.

GABO

Adatlap

Sorozatok
Talentum Diákkönyvtár
Oldalszám
256
Kötés
Fűzött
Kiadási év
2013
ISBN
9789636896973
Fordította
Lányi Viktor, Sárközi György
Új

16 további termék ebben a kategóriában: