Barion Pixel
  • -15%
Holmes Richard: Churchill bunkere - A titkos főhadiszállás, ahonnan az angolok kivívták a győzelmet Holmes Richard: Churchill bunkere - A titkos főhadiszállás, ahonnan az angolok kivívták a győzelmet

Richard Holmes:

Churchill bunkere

A titkos főhadiszállás, ahonnan az angolok kivívták a győzelmet

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

 

„Innen fogom irányítani a háborút" – jelentette ki Winston Churcill, amikor 1940-ben szemügyre vette a háborús kabinet számára berendezett föld alatti szobákat.

A miniszterelnök megtartotta a szavát: ezekből a szűkös helyiségekből fordította át a látszólag elkerülhetetlen vereséget a nácik felett aratott győzelemmé.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

„Innen fogom irányítani a háborút" – jelentette ki Winston Churcill, amikor 1940-ben szemügyre vette a háborús kabinet számára berendezett föld alatti szobákat.

A miniszterelnök megtartotta a szavát: ezekből a szűkös helyiségekből fordította át a látszólag elkerülhetetlen vereséget a nácik felett aratott győzelemmé. Az 1938-ban ideiglenes óvóhelyként létesített titkos szobák London szívében második otthonná váltak Churcill, a katonai vezérkar nagy része, valamint a polgári kiszolgáló személyzet számára, akiknek munkáját máig sem övezi méltó elismerés. A térképszobából – ahonnan a három fegyvernem tisztjei a seregek és a konvojok műveleteit tervezték – a tanácsteremig a három fő párt politikai vezetői és a legfőbb katonai stratégák az ellenség következő lépéseit fürkészték, és megtervezték a túlélés lehetőségeit. A főhadiszállás lakói a nap huszonnégy órájában teljes titoktartás mellett dolgoztak és lassanként győzelemhez segítették Nagy-Britanniát. Holmes elképesztő mennyiségű eredeti anyagból, többek között az ott dolgozó és gyakorlatilag ott élő emberek új, első kézből kapott beszámolóiból merítve vázolja fel a bunker történetét és az ott lakók életét.

GABO

Adatlap

Oldalszám
290
Kötés
Kötött
Kiadási év
2010
ISBN
9789636894405
Fordította
Füsti Molnár Zsuzsa
Új

16 további termék ebben a kategóriában: