Barion Pixel
  • -15%
Mikszáth Kálmán: Két koldusdiák Mikszáth Kálmán: Két koldusdiák

Mikszáth Kálmán:

A két koldusdiák


Eredeti ár: 990 Ft
Online ár: 841 Ft
Adóval együtt

A híres Debreceni Kollégium ösztöndíjas diákjaiként ismerjük meg – az 1690-es évek táján – a két árva jobbágyfiút, Veres Lacit és Istvánt, a jólelkű Dobos néni ingyenkosztosait. Így villantja fel Mikszáth varázslatos, ironikus elbeszélô nyelvén az 1700-as évek zaklatott Magyarországának s a Rákóczi-szabadságharcnak számos epizódját...

  

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

A híres Debreceni Kollégium ösztöndíjas diákjaiként ismerjük meg – az 1690-es évek táján – a két árva jobbágyfiút, Veres Lacit és Istvánt, a jólelkű Dobos néni ingyenkosztosait.

István hiába bizonyul a legerôsebbnek a nevezetes nagyerdei vetélkedőn, s nyeri el a fôdíjat Szilágyi professzor szépséges lánya kezébôl – a két fiú hamarosan földönfutóvá válik tönkrement jótevőivel együtt. Kalandos sorsa az egyik testvért a különszakadt, Apafi Mihály uralta Erdélybe veti, a másik Bécsbe indul, hogy nemességet szerezzen magának a császártól. Így villantja fel Mikszáth varázslatos, ironikus elbeszélô nyelvén az 1700-as évek zaklatott Magyarországának s a Rákóczi-szabadságharcnak számos epizódját, jeles hadvezérek alakját. A fiúknak vándorlásaik során sok viszontagság lesz osztályrészük: csodás kincstalálás, romantikus szerelem, katonáskodás, börtön – majd furfangos szabadulás a hűséges testvér segítségével, dicsőséges haditettek – árulás és lopás téves vádjával majdnem halál a vérpadon. Végül is minden jóra fordul, mint a mesékben, kiderül az igazság, a fejedelem megbocsát, s a fiúktól mint derék megjutalmazott kuruc vitézektől válunk el, akik elnyerik a szeretett lányok kezét is. Kitalált kalandos mese és történelmi valóság összefonódását élvezheti az olvasó Mikszáth szórakoztató regényében.

Ciceró

Adatlap

Sorozatok
Sulikönyvtár
Oldalszám
132
Kötés
Fűzött
Kiadási év
2007
ISBN
9789635392810
Új

7 további termék ebben a kategóriában: