Barion Pixel
  • -15%
Buchanan Mark: Itt és mindenütt - … avagy miért egyszerűbb a világ mint goldolnánk Buchanan Mark: Itt és mindenütt - … avagy miért egyszerűbb a világ mint goldolnánk

Mark Buchanan:

Itt és mindenütt

Előre jelezhetetlen … avagy miért egyszerűbb a világ mint gondolnánk

Eredeti ár: 2 490 Ft
Online ár: 2 117 Ft
Adóval együtt

A kutatók mostanában új természettörvényt fedeztek fel.A világ mindenütt mintha egy egyszerű mintát követne: a felfordulás peremén egyensúlyoz, mint egy meredek homokfal, s időről időre megindul, mint egy esemény-, eszme- vagy másféle lavina, mindig ugyanazzal az egyetemes változásmintával.

  

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

A kutatók mostanában új természettörvényt fedeztek fel.

A nyomai ott vannak szinte mindenütt - a mágnesek mikroszkopikus viselkedésén, az erdőtüzek terjedésén, a fajok kihalásán, a földrengések szabályszerűségein, a pénzpiaci mozgásokon a járműforgalmon, a városok növekedésén, a háborúk kitörésén s még a divatirányzatokon, a zenei és a képzőművészeti irányzatokon is. Bárhová nézünk, a világ mindenütt mintha egy egyszerű mintát követne: a felfordulás peremén egyensúlyoz, mint egy meredek homokfal, s időről időre megindul, mint egy esemény-, eszme- vagy másféle lavina, mindig ugyanazzal az egyetemes változásmintával. Ez a nevezetes eredmény a "mindenütt jelenvaló" tudománya felbukkanásának előhírnöke, egy olyan tudományé, amelynek a mindennapi világ anyagában rejlenek a titkai. Az új évszázad kezdetén a legjelentősebb új tudományos gondolatot láthatjuk kibontakozni a káosz és a komplexitás megjelenése óta. Ez a könyv, elsőként részletezve magát a felfedezést és hatásait, egységesíti gondolkodásunkat a világról és e világban nekünk jutó helyről.

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Tudományos Könyvtár
Oldalszám
286
Kötés
Kötött
Kiadási év
2004
ISBN
9789639429581
Új

6 további termék ebben a kategóriában: