Barion Pixel
  • -15%
Weöres Sándor: Psyché - Egy hajdani költőnő írásai Weöres Sándor: Psyché - Egy hajdani költőnő írásai

Weöres Sándor:

Psyché

Egy hajdani költőnő írásai

Eredeti ár: 5 999 Ft
Online ár: 5 099 Ft
Adóval együtt

Az 1972-es első kiadás után Weöres tovább bővítette művét, a végleges Psyché 1982-ben jelent meg először. A kiadó most a 2010-es, a szerző hagyatékában talált Psychével kapcsolatos prózával és verssel bővített kiadást adja közre újra.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

„Irodalmunk egyik legkülönösebb vállalkozása, bámulatba ejtő bravúrja ez a mű: egy a 19. század elejére képzelt, viharos életű, soha nem létezett költőnő tarka-barka egyéniségének, elragadó gazdagságú œuvre-jének, az aprólékosságig pontos biográfiájának példátlan »rekonstrukciója« …

Weöres itt kedvére ábrázolhat, leírhat, figurákat teremthet és mozgathat, történeteket kerekíthet, dúskálhat halottnak ítélt versformákban, élhet egy ódon, dús zamatú nyelvvel, játszhat egy groteszkül elavult írásformával, a fiktívet bizarr és merész módon egybejátszhatja a történelmi nevekkel, helyzetekkel, és olyan sok oldalról színesen, elegánsan rajzolja föl az egész korszakot, hogy történelmi kézikönyvekből sem ismerhetnénk meg különbül”.

Csanádi Imre     

Az 1972-es első kiadás után Weöres tovább bővítette művét, a végleges Psyché 1982-ben jelent meg először.

A kiadó most a 2010-es, a szerző hagyatékában talált Psychével kapcsolatos prózával és verssel bővített kiadást adja közre újra.

Adatlap

Oldalszám
306
Kötés
keménytábla, védőborító
Kiadási év
2022
ISBN
9786156490001
Illusztráció
Gyulai Líviusz
Kiadó
Trubadúr Könyvek

16 további termék ebben a kategóriában: