Barion Pixel
  • -15%
Friedrich Nietzsche: Az Antikrisztus - Trubadúr Zsebkönyvek 18. Friedrich Nietzsche: Az Antikrisztus - Trubadúr Zsebkönyvek 18.

Friedrich Nietzsche:

Az Antikrisztus

Trubadúr Zsebkönyvek 18.

Eredeti ár: 2 499 Ft
Online ár: 2 124 Ft
Adóval együtt

Az Antikrisztusban Nietzsche – annak ellenére, hogy művét a főbb európai nyelveken ő egyenként milliós példányszámban szerette volna megjelentetni, ami enyhén szólva ellentmond az Előszó kezdősorának, hogy a mű „azokhoz szól, kiknek száma a legkevesebb” – egy, a világból távozó ember és gondolkodó benyomását kelti; radikálisan eltávolodik kora – és a mi korunk – mindhárom jelentős eszmerendszerétől: a kereszténységtől, a liberalizmustól és a szocializmustól.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

>>E-könyvben megvásárolható itt!<<

Az Antikrisztusban Nietzsche – annak ellenére, hogy művét a főbb európai nyelveken ő egyenként milliós példányszámban szerette volna megjelentetni, ami enyhén szólva ellentmond az Előszó kezdősorának, hogy a mű „azokhoz szól, kiknek száma a legkevesebb” – egy, a világból távozó ember és gondolkodó benyomását kelti; radikálisan eltávolodik kora – és a mi korunk – mindhárom jelentős eszmerendszerétől: a kereszténységtől, a liberalizmustól és a szocializmustól.

Nézeteinek érvényesítésére két kitörési pont maradt csupán: vagy a heroikus-ezoterikus arisztokratizmus vagy pedig a rasszista populizmus.

Hogy tanait és nézeteit a későbbiek során kik és milyen célokra használták fel, abban neki magának is felelőssége van. S bizonyos az is, hogy Az Antikrisztus sem mentes a hibáktól és a fogyatékosságoktól.

Azonban rá magára is érvényesnek érezzük azt, amit Nietzsche huszonhárom esztendős korában vetett papírra: a nagy emberek tévedései olykor termékenyebbek, mint a kisszerűek igazságai.

Csejtei Dezső

Adatlap

Sorozatok
Trubadúr Zsebkönyvek
Oldalszám
158
Kötés
kartonált
Kiadási év
2022
ISBN
9786156490292
Fordította
Csejtei Dezső
Kiadó
Trubadúr Könyvek
Eredeti cím
Der Antichrist

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: