Barion Pixel
  • -15%
Lewis Carroll: Alice Tükörországban Lewis Carroll: Alice Tükörországban

Lewis Carroll:

Alice Tükörországban


Eredeti ár: 1 690 Ft
Online ár: 1 436 Ft
Adóval együtt

Lewis Carrollnak, a tizenkilencedik században élt oxfordi matematika-professzornak a nevét két gyermekkönyve őrizte meg.

Mennyiség

Lewis Carrollnak, a tizenkilencedik században élt oxfordi matematika-professzornak a nevét két gyermekkönyve őrizte meg.

Az Alice Csodaországban már nálunk is klasszikus gyermekolvasmány. Ennek párja is a Viktória királynő korabeli Anglia gúnyrajza, különös álomvilágban kalandozunk Alice-szel, aki ott egy élő sakkjátszma egyik figurája. Minden újabb lépésnél mókás szerzetekkel találkozik, akik képtelen viselkedésükkel, falrengetően értelmetlen ötleteikkel kacagásra ingerelnek. Carroll nem kímél senkit és semmit; a hóbortos királynő és a tutyimutyi király maga Viktória és a férje, s nem hiányzik ebből a mesekönyvből sem jó néhány angol szokás kíméletlen kifigurázása. Az eleven stílusú, meghökkentő nyelvi fordulatokban bővelkedő művet Révbíró Tamás tolmácsolja, kitűnően adva vissza az író sajátos angol humorát. A versbetéteket, találóan, szellemesen, Tótfalusi István fordította, az elragadó illusztrációk Szecskó Tamás művészetét dicsérik.

Ciceró

Adatlap

Sorozatok
Klasszikusok fiataloknak
Oldalszám
152
Kötés
Kötött
Kiadási év
2005
ISBN
9799635394844
Fordította
Révbíró Tamás
Illusztráció
Szecskó Tamás
Új

8 további termék ebben a kategóriában: