• -15%
Cavendish Richard (szerk.): 1001 történelmi hely, amit látnod kell, mielőtt meghalsz Cavendish Richard (szerk.): 1001 történelmi hely, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

Richard Cavendish (szerk.):

1001 történelmi hely, amit látnod kell, mielőtt meghalsz


Eredeti ár: 9 999 Ft
Online ár: 8 499 Ft
Adóval együtt

A fényképekkel gazdagon illusztrált kötet a világ legfontosabb történelmi emlékhelyeit mutatja be azok átfogó szemelvényeként.

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

GLS Csomagpont

A fényképekkel gazdagon illusztrált kötet a világ legfontosabb történelmi emlékhelyeit mutatja be azok átfogó szemelvényeként.

Szerkesztője, Richard Cavendish és szakértői gárdája egyfajta tematikus világ körüli utazásra hívják az olvasót, az emberiség kulturális öröksége előtt tisztelegve. Szerepelnek a kötetben az ókori világ csodái, így a kínai nagy fal és az egyiptomi piramisok csakúgy, mint a XX. századi történelem jelentős pillanatainak helyszínei. A bemutatott emlékhelyek évezredeket ölelnek fel, emellett sokféleségük is elképesztő: a dé-lafrikai Johannesburg közeli Sterkfontein barlangjai, vagyis „az emberiség bölcsője" ugyanúgy helyet kapott e lapokon, mint a hidegháború jelképévé vált berlini Checkpoint Charlie. A földrajzi szempontból tagolt és több mint 800 színes fényképpel illusztrált válogatás szemet gyönyörködtető és ismeretekben gazdag olvasmányt kínál. Segítségével megcsodálhatjuk a múlt és a jelen megannyi mérnöki csúcsteljesítményét – viaduktokat, hidakat, hajókat – csakúgy, mint a világ legfontosabb szakrális helyeit, így a jeruzsálemi siratófalat, az orvietói katedrálist, a hatalmi központokat a versailles-i palotáktól a washingtoni Fehér Házig, de akár a sorsfordító ütközetek színtereit, például Gettysburg és a Somme csatamezőit is. A világszerte ismert emlékhelyek mellett a már feledésbe merült helyszínekkel is megismerkedhetünk, melyek mindmáig magukon viselik egy-egy történelmi esemény nyomait. Az olvasó egy különleges útikalauzt tart most a kezében, amely a földkerekség legfontosabb kulturális-történelmi emlékhelyeit öleli fel. Már csak az a kérdés, melyiket keresi fel elsőként személyesen.

GABO

Adatlap

Oldalszám
960
Kötés
Kötött
Kiadási év
2008
ISBN
9789636892456
Új

16 további termék ebben a kategóriában: