• -15%
Weiner Tim: A CIA története - Hamvába holt örökség Weiner Tim: A CIA története - Hamvába holt örökség

Tim Weiner:

A CIA története

Hamvába holt örökség

Eredeti ár: 5 990 Ft
Online ár: 5 091 Ft
Adóval együtt

Tim Weiner Pulitzer-díjas szerző a CIA lehető leghitelesebb történetét nyújtja át az olvasónak ebben a könyvben, melynek minden sora dokumentált tényeken alapszik. A kötet ötvenezernél is több, elsősorban magának a Központi Hírszerző Hivatalnak az archívumából származó dokumentumra, valamint CIA-veteránokkal, köztük a központi hírszerzés tíz igazgatójával készült interjúk százaira támaszkodik.

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Az utóbbi hatvan évben a CIA – annak ellenére, hogy teljesítménye igencsak gyenge volt – megőrizte a félelmetesség látszatát, és titkos levéltárak mélyére rejtette tévedéseit és hibáit.

A cég eredeti küldetése a világ megismerése volt. Amikor ez nem sikerült, hozzáfogott, hogy megváltoztassa a világot. Kudarcai és mulasztásai – Eisenhower elnök szavaival élve – ..hamvába holt örökséget" hagytak ránk. Tim Weiner Pulitzer-díjas szerző a CIA lehető leghitelesebb történetét nyújtja át az olvasónak ebben a könyvben, melynek minden sora dokumentált tényeken alapszik. A kötet ötvenezernél is több, elsősorban magának a Központi Hírszerző Hivatalnak az archívumából származó dokumentumra, valamint CIA-veteránokkal, köztük a központi hírszerzés tíz igazgatójával készült interjúk százaira támaszkodik. Végigkíséri a CIA történetét a második világháborút követő létrehozásától a hidegháború idején folytatott küzdelmein és a terrorizmus elleni háborúján keresztül egeszén addig, míg 2001. szeptember 11-e után összeomlás szélére került.

GABO

Adatlap

Oldalszám
692
Kötés
Kötött
Kiadási év
2009, 2013
ISBN
9789636893163
Új

16 további termék ebben a kategóriában: