• -15%
Schad Horst – Schad Martha: Mária Valéria főhercegnő naplója - Erzsébet királyné kedvenc lányának naplója Schad Horst – Schad Martha: Mária Valéria főhercegnő naplója - Erzsébet királyné kedvenc lányának naplója

Horst Schad – Martha Schad:

Mária Valéria főhercegnő naplója

Erzsébet királyné kedvenc lányának naplója

Eredeti ár: 2 190 Ft
Online ár: 1 861 Ft
Adóval együtt

 

Soha senki nem látta olyan közelről és olyan meghitt pillanatokban Erzsébet osztrák császárnét és magyar királynét, mint Mária Valéria főhercegnő, a „magyar gyermek".

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

GLS Csomagpont

 Soha senki nem látta olyan közelről és olyan meghitt pillanatokban Erzsébet osztrák császárnét és magyar királynét, mint Mária Valéria főhercegnő, a „magyar gyermek". Ezért tartják az egyik legfontosabb történeti forrásnak itt olvasható naplóját. Az eredeti szövegek és feljegyzések egy mind mostanáig hozzáférhetetlen magánlevéltárban találhatók. A müncheni Állami Főlevéltárban azonban felfedezték a híres történész, Richard Sexau hagyatékában a Mária Valéria naplójából készült válogatást. Az igen megbízható, gépírásos változat alapján készült az a könyv, amit most kezében tart az olvasó. Halálának évében, 1924-ben hozta szóba a főhercegnő, hogy naplójának nagy részét megsemmisítette. A hozzáférhető szövegek az 1878 májusától 1912. március 27-ig tartó időszakot fogják át.

 

GABO

Adatlap

Sorozatok
Királyi házak
Oldalszám
330
Kötés
Kötött
Kiadási év
2001
ISBN
9789639237773
Új

16 további termék ebben a kategóriában: